fbpx

Banker i danmark | Find den rette bank for dig

Uvidenhed kan være meget dyrt, og det gælder især, hvis du ikke kender til de forskellige banker i Danmark. Hvis du ikke har den nødvendige viden om disse banker, kan du i sidste ende risikere med et lån, der enten er for dyrt, eller som ikke passer til dine behov.

Det gælder uanset, om du leder efter et privat- eller erhvervslån. Derfor bør du uden tvivl læse med her i artiklen, hvor du kan lære om de forskellige banker i Danmark, så du kan vælge både bank og låntype ud fra et mere kvalificeret og oplyst grundlag.

Der findes 96 forskellige banker i Danmark

Det er de færreste mennesker, der har et samlet overblik over de forskellige banker i Danmark, og som desuden er klar over, hvordan disse egentlig adskiller sig fra hinanden. Dette er viden, alle mennesker bør have, da man på den måde bedre kan vælge den rette bank samt de helt rigtige lån. I dag findes der cirka 96 forskellige banker i Danmark. Der er derfor mange forskellige banker at vælge imellem, hvorfor du bestemt bør have en nogenlunde viden om dem.

Vær opmærksom på forskellen mellem de mange banker

Generelt kan det siges, at disse 96 store banker i Danmark klarer sig godt, og det går altså overordnet set rigtig godt, når man kigger på det danske bankmarked. De fleste mennesker har en forestilling om, at alle banker er nogenlunde ens, hvorfor det mere eller mindre kan være ligegyldigt, hvilken man vælger i sidste ende. Dette er bestemt ikke sandt. Der findes nemlig forskellige typer af banker, andelskasser og sparekasser, og det er vigtigt at være opmærksom på for dig, der skal vælge en bank.

Skal du vælge bank, kan du også med fordel kigge på Finanstilsynets liste over de største banker i Danmark. Denne udarbejdes hvert eneste år, og listen rummer de 10 banker i Danmark, der har formået at skabe de bedste resultater for det pågældende år.

Historien bag bankerne går tilbage til det gamle Grækenland

Den første bank i Danmark blev stiftet i år 1736. Denne hed Kurantbanken, og der har således været banker rigtig længe i landet. Bankernes oprindelse kan dog helt generelt spores tilbage til 4. århundrede f.Kr. til det gamle Grækenland. Her drev trapezitter bankvirksomheden, og her hjalp en bankier grækerne med ind- og udlån mod pant og med at veksle mønter. Bankerne har altså en yderst interessant historie, der går langt tilbage, og de spiller stadig en yderst vigtig rolle i samfundet.

Spar penge på gebyrer og renter ved valg af erhvervsbank

Det er bestemt ikke alle danskere, der er klar over, at der findes deciderede erhvervsbanker i landet. Hvad end man er en nystartet virksomhed, eller har eksisteret i flere år, er det forskelligt, hvad man har behov for, når det kommer til at låne penge i banken. Det kan for eksempel være et erhvervslån, kassekredit eller starts kapital. Har du en virksomhed, bør du uden tvivl undersøge bankmarkedet grundigt forinden. På den måde har du nemlig mulighed for at spare penge på blandt andet gebyrer og renter.

I 2017 blev der foretaget en undersøgelse vedrørende den generelle kundetilfredsheds hos erhvervsbankerne i Danmark. Du kan med fordel orientere dig i denne undersøgelse, hvis du skal vælge erhvervsbank.

Danske online banker vinder mere og mere frem

Foruden erhvervsbanker er der tilmed mange online banker i Danmark. Den første internetbank blev lanceret helt tilbage i 2000, og det er således tale om et fænomen med mange år på bagen efterhånden. Siden år 2000 er markedet for online banker i Danmark vokset enormt meget. Det betyder, at rigtig mange banker i dag tilbyder en internetbank til deres kunder. Online bankerne bygger på ideen om, at disse skal kunne nedsætte deres omkostninger til drift markant ved, at deres kunder selv kan klare deres bankaktiviteter online.

Der er sket et fald på hele 74% siden 1980’erne, når det kommer til antallet af danske filialer. Flere og flere danske banker vælger at lukke deres filialer, og dette er et resultat af den digitale udvikling. Det betyder, at mange danskere er nødt til at køre langt, såfremt de ønsker at besøge den nærmeste filial.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse