fbpx

Hvordan vælger man den bedste bank?

Der er flere danskere, der er af den overbevisning, at banker er fuldstændig ens. Derfor kan det være mere eller mindre underordnet, hvilken bank man vælger, da der ikke er den store forskel på dem. Dette er bestemt ikke rigtigt.

Der findes i dag over 70 forskellige sparekasser og banker i Danmark, og der er forskel på, hvad disse er i stand til at tilbyde dig som kunde. Vil du derfor vide dig sikker på, at du vælger den bedste bank for dig, der passer til dine ønsker og krav, bør du bestemt læse med her i artiklen.

Der er stor forskel på de danske banker

Står du og skal vælge bank for første gang, kan det være svært at finde ud af, hvad man bør vælge ud fra. Umiddelbart kan det se ud som om, at de forskellige banker og sparekasser i landet tilbyder de samme produkter. Men det tager ikke lang tid før, at man begynder at indse, at der er store forskelle. Det gør sig blandt andet gældende, når det kommer til digitale tjenester og services, personlig rådgivning og udvalget af finansielle produkter. Skal du derfor vælge den bedste bank for dig, er det vigtigt, at du undersøger bankmarkedet grundigt forinden.

Disse tre områder bør du være særligt opmærksom på

Hvis du vil være sikker på at vælge den bedste bank, der er i stand til at leve op til dine krav og ønsker, er der tre områder, du bør være særligt opmærksom på. Disse er:

  • En kompetent bankrådgiver
  • En brugervenlig netbank
  • Rensesatser og gebyrer.

En større undersøgelse foretaget blandt bankkunderne i Danmark viser, at det er disse tre områder, der er vigtigst, når man skal vælge bank. Det er først og fremmest afgørende for disse kunder, at banken har en rådgiver, der er kompetent, og som altid står klar til at hjælpe, og som desuden kender til kundens individuelle behov. Herudover skal banken kunne tilbyde en brugervenlig netbank, der er let at anvende, og endelig skal banken kunne tilbyde færre gebyrer og fordelagtige renter.

Ved valg af den bedste bank for dig er det vigtigt, at banken er i stand til at leve op til dine ønsker og behov. Derfor bør du overveje, hvilke af ovenstående parametre der spiller den største rolle for dig. Det kan også være, at der er nogle parametre, der slet ikke er nævnt her, som du går mere op i.

Tag udgangspunkt i hvordan du bruger din nuværende bank

Er det ikke første gang, du skal vælge bank, men ønsker du at skifte bank, kan du med fordel tage udgangspunkt i, hvordan du bruger din nuværende bank. På den måde kan du lettere besvare spørgsmålet i forhold til, hvad der er vigtigt for dig. I den forbindelse kan du overveje følgende:

  • Hvordan er bankens muligheder for at optage et lån?
  • Hvordan er lånenes gebyrer og renter?
  • Tilbyder banken en god kundeservice?
  • Hvordan er mulighederne for investering og opsparing?
  • Hvilke fordele er der til studerende og unge?
  • Tilbyder banken gode muligheder for at få personlig rådgivning?
  • Har banken fleksible åbningstider?

Når du har disse spørgsmål i baghovedet, vil du bedre kunne finde den bedste bank, som formår at leve op til dine konkrete behov og ønsker.

Hvordan karakteriserer man en god bank?

Er du i tvivl om, hvordan man egentlig kan karakterisere en god bank? Den vigtigste opgave for de danske banker er, at du let kan håndtere din privatøkonomi. Det er nemlig i din bank, at du har dine konti samlet, ligesom at det er via din bank, at du har både betalings- og kreditkort. Herudover er der mange danskere, der har en privatøkonomi, der er noget mere kompliceret end bare det. For disse danskere er der både behov for forsikring, pension, opsparing, investering og lån gennem banken. Dette er derfor også aspekter, du bør være særligt opmærksom på ved valg af den bedste bank.

Det er i sidste ende dig selv, der bestemmer valget af bank

Der er således ingen tvivl om, at det er en smule tidskrævende og kompliceret at skulle finde den bedste bank, der matcher dine ønsker. Det afhænger i sidste ende af, hvilke krav du stiller til din bank, og om det er vigtigst for dig, hvilke lånemuligheder du får, eller hvordan gebyrerne og renterne ser ud. Der er tilmed mange, der vælger bank ud fra de services, der medfølger, mens det for andre er den personlige rådgivning og de fleksible åbningstider, der spiller den største rolle.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Det er i sidste ende dig selv, der vælger din bank. Men hvis du har ovenstående aspekter i baghovedet, når du træffer dit valg, vil du med sikkerhed lettere kunne finde den bedste bank for dig.

Indholdsfortegnelse