fbpx

Huslån | Sådan finder du det billigst og fordelagtige

Har du fundet din drømmebolig, hvorfor du skal tage et huslån? Der er forskellige aspekter, du bør være særligt opmærksom på, når du skal optage denne låntype. Det gør naturligvis låneprocessen en smule mere tidskrævende og besværlig.

Til gengæld vil du sidste ende få et mere fordelagtigt og billigt huslån, hvorfor det bestemt er værd at bruge denne ekstra tid. Du kan her i artiklen blive meget klogere på huslån, og hvad man bør være særligt opmærksom på i den forbindelse, så du kan finde et billigt og fordelagtigt lån til dit kommende huskøb.

Du bør ikke købe bolig for at spekulere økonomisk

Det er først og fremmest vigtigt at nævne, at du bestemt ikke bør købe bolig, fordi du ønsker at spekulere økonomisk. I stedet bør du købe en bolig, fordi du enten har brug for et sted at bo, eller fordi du gerne vil eje en bolig. Det bliver desuden lettere for dig at kortlægge din låneprofil samt dine ønsker, når dit huskøb beror på dette behov.

Endvidere bør du huske på, at det i sidste ende er dig selv, der sidder med problemerne, såfremt noget skulle gå galt. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i de mange lånetyper, ligesom du bør sammenligne de forskellige huslån med hinanden, inden du træffer et endeligt valg.

Find ud af hvor risikovillig du er

Når du begynder at undersøge de forskellige huslån med hinanden, bør du overveje, hvor risikovillig du er. For at kunne besvare dette spørgsmål er du nødsaget til at undersøge dit budget og din privatøkonomi grundigt. På den måde kan du finde ud af, hvad din økonomi vil være i stand til at bære, og hvor udsat du vil være, hvis renterne eksempelvis skulle stige lige pludselig. I den forbindelse bør du sætte dig ned sammen med din bankrådgiver, hvor I sammen beregner de forskellige former for huslån, så I kan finde ud af, hvilken løsning der passer bedst for dig.

Du kan også med fordel vælge at få en uvildig bankrådgiver til at hjælpe dig, hvis du er mere tryg ved dette.

Vurder dine arbejdsmæssige forhold

Når du skal tage et huslån, bør du vurdere dine arbejdsmæssige forhold. Det kan være, at du på nuværende tidspunkt har et job med stor risiko for, at du bliver fyret inden for kort tid. Det kan også være, at du snart afslutter din uddannelse, hvorfor din indkomst vil stige markant efterfølgende. Endvidere bør du sætte dig grundigt ind i, hvordan arbejdsmarkedet vil se ud på det tidspunkt, hvor du gerne vil købe en bolig. Dette er alle faktorer, der potentielt kan spille en vigtig rolle i forhold til dit endelige valg af huslån.

Det er nødvendigt med en god opsparing

Er det første gang, du skal købe hus, er det absolut nødvendigt, at du har en god opsparing. Det gælder særligt, hvis du har tænkt dig at købe hus i en af de større danske byer såsom Aarhus eller København. Med en stor opsparing slipper du for at skulle betale høje renter af det beløb, du ikke har mulighed for at låne i en kreditforening. I den forbindelse gælder tommelfingerreglen om, at det vil kunne give en rigtig god besparelse, hvis man kan lægge 10 til 20% af prisen på boligen selv.

Kortlægningen af dine boliglån er afgørende

Hvis du gerne vil spare penge på dit huslån, er det vigtigt, at du overvejer, hvordan du lægger dine boliglån. I den forbindelse bør du naturligvis afdrage på den dyre gæld først. Det kan for eksempel være den del af dine boliglån, der ikke er i kreditforeningen. Du sikrer således, at du ikke kommer til at betale unødigt mange penge på længere sigt. Endelig er det vigtigt at nævne, at der naturligvis skal være luft i din økonomi, når du skal tage et huslån.

Såfremt du har luft i din privatøkonomi, har du mulighed for at tage nogle chancer med rentetilpasningslån. Har du omvendt en mere stram økonomi, bør du bestemt vælge et fastforrentet huslån. Dette er din garanti for, at din økonomiske situation forbliver sikker.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse