Bygningsforsikring | Undgå store regninger
Uanset om du driver et landbrug, en privat kostskole, et kontor eller en produktionsvirksomhed, så skal du, dine medarbejdere og dit inventar have tag over hovedet. Hvis der en dag skulle ske skade som følge af eksempelvis påkørsel, hærværk eller snetryksskade, så står du som lejer eller ejer med regningen.
Det kan godt veje tungt i virksomhedens budget, og der er ofte tale om store summer.
Den ubehagelige overraskelse kan du heldigvis forsikre dig imod med en bygningsforsikring, som går ind og dækker dig finansielt i tilfælde af skade på bygningen. Med en bygningsforsikring har du sikret værdien af din erhvervsbygning, så den ikke falder helt vildt i tilfælde af vandskader, frostsprængning eller stormskader.
Det varierer fra selskab til selskab og fra police til police, hvad der helt konkret er dækket, så det er vigtigt at være opmærksom her, når du forsikrer din erhvervsbygnings funktion. Brug derfor noget tid på at læse tingene med småt grundigt og sammenligne forskellige løsninger.
Optimér din bygningsforsikring
Det kan ofte spare mange penge at have den rigtige bygningsforsikring i hus (så at sige), før uheldet er ude, eller skaden er sket. Grundlæggende forsikres der imod skader eller ulykker, men du kan udvide policen og forebygge problemer, der kan være gavnligt for budgettet og for arbejdsmiljøet på den lange bane.
Her snakker vi eksempelvis isolering i bygninger af ældre dato eller dækning, hvis der pludselig opstår følgeskader såsom skimmelsvamp. Det er meget vigtigt at forebygge et dårligt indeklima, da det faktisk kan gå voldsomt ud over medarbejdernes ve og vel. Flere bliver for eksempel syge på den lange bane af at opholde sig i bygninger med dårlig isolering, mangelfuld ventilation og skimmelsvamp.
Hvis du tilkøber disse ydelser, som sikrer din bygning, hvis den skal renoveres, så tænker du også fremad og forebygger problemer i fremtiden. Det er både ansvarsfuldt som chef på den helbredsmæssige og finansielle bane. Win win.
Godt at have in mente, når du tegner din forsikring
Husk at tegne en brandforsikring samtidig med, at du tegner din bygningsforsikring – en brandforsikring er ofte obligatorisk, hvis der er taget lån i den bygning, du bruger til din virksomhed. Det kan også være en god idé at beskytte værdier eller ejendomme, som tit kommer til skade, når bygningen kommer til skade.
Der vil naturligt være forskellige regler, begrænsninger og forskrifter, alt efter hvilke lokaler du lejer. Her er du nødt til at kigge efter i papirerne en ekstra gang, da der godt kan være særskilte regler, hvis du lejer i en bolig- eller ejerforening. Det vil være ærgerligt først at finde ud af, at forsikringen ikke gælder, efter at uheldet er ude, og du står og skal bruge pengene til at dække hullerne i virksomhedens budget.
En arbejdsskadeforsikring til medarbejderne er obligatorisk i Danmark i dag, og den er selvsagt også vigtig, hvis dine medarbejdere får mén eller skader af at arbejde i bygningen.
Find den bedste løsning ved at google online og gribe telefonen
Det er næsten altid en fordel at samle sine forsikringer ved ét selskab, så man kan få gode rabatløsninger og aftaler på sine erhvervsforsikringer. Netop derfor kan det bogstaveligt talt betale sig at udføre noget research og indgå i dialog med rådgivere fra forskellige selskaber. På den måde kan du også få mere dybdegående information om, hvad der er dækket i hvilke tilfælde, og hvad der ikke er.
Hvis du fra starten overvejer en pakkeløsning, sikrer du dig, at du har de nødvendige forsikringer hjemme. Hvis der skulle ske et uheld, har du da både forsikret din bygning, dine medarbejdere, dit inventar og så videre, så du kan fokusere på at oprette skaden uden at bekymre dig for også at begære konkurs samtidigt.
Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.