fbpx

Erhvervsansvarsforsikring | Helgardere dig imod fejl

Driver du virksomhed, kommer vi ikke udenom, at forsikringer er en obligatorisk og vigtig del af maskineriet.

Hvis dine medarbejdere kommer ud for en ulykke, hvis du pludselig mister en masse aktiver til en storm, eller hvis dine produkter forvolder en kunde skade, så kan det komme til at koste dig mange tusinde kroner, hvis ikke du har gjort dit hjemmearbejde.

En central del af det hjemmearbejde er at få fat i en erhvervsansvarsforsikring – vel at mærke ikke helt det samme som eksempelvis blot en arbejdsskadeforsikring eller en erhvervsrejseforsikring. En erhvervsansvarsforsikring dækker, hvis en af dine medarbejdere kommer til at skade en kunde, eller hvis en af dine medarbejdere selv kommer til skade under arbejdet.

Hvis du nu driver et rengøringsbureau, og en af dine ansatte kommer til at vælte en stak malerier til mange danske kroner på gulvet ved et uheld, så kan det være en stor trøst at vide, at du ikke skal erstatte alle malerierne ud af egen eller virksomhedens lomme. Den vished får du med en erhvervsansvarsforsikring.

Hvis uheldet er ude for dig eller din medarbejder

Hvis du som arbejdsgiver ikke har sikret et ordentligt arbejdsmiljø, eller hvis uheldet simpelthen er ude for en af dine ansatte, så kan du blive ramt af ret høje erstatningskrav, hvis vedkommende får varige mén eller gener. Såfremt du har anskaffet dig en erhvervsansvarsforsikring, kan den gå ind og dække ting som tabt arbejdsfortjeneste samt smerter som følge af fysisk aktivitet på arbejdspladsen.

Generelt går en erhvervsansvarsforsikring ind og dækker dig fornuftigt imod alle former for erstatningskrav, som du kan komme ud for – både vedrørende kunden og dine medarbejder (og dig selv). For glem ikke, at du også tæller som en medarbejder, hvis du er selvstændig, hvoraf det kan være godt at kunne få erstatning, hvis man er kommet i knibe og eksempelvis ikke kan arbejde på grund af en skade.

Gør din research, og få en tilpasset ordning

Det varierer meget fra branche til branche og fra job til job, hvad der er mest aktuelt at forsikre sig imod. Derfor giver det rigtig god mening at vælge et forsikringsselskab, der tager højde for lige præcis din virksomhed og de arbejdsopgaver, der typisk udføres. Det er ikke ligegyldigt, om der er tale om transportvirksomhed, en danseskole eller en dyrlægeklinik. Det afgør nemlig, om der skal særligt fokus på bilskader, fald på et dansegulv eller komplikationer under en operation.

Her kan en konstruktiv snak med en rådgiver samt lidt research gøre underværker, så du ender med den løsning, der passer perfekt. På den måde kan du sikre dig, at du ikke ender med en økonomisk fiasko af en virksomhed, hvis du får ubehagelige overraskelser undervejs.

Af og til kan det være en fordel at tegne dine forsikringer det samme sted, så du eventuelt kan få rabatordninger. Her er der ikke andet at gøre end at tjekke mulighederne ved de forskellige forsikringsselskaber og tage et informeret valg. I sidste ende kan det spare dig for mange pinsler at finde det rigtige.

Ikke lovpligtig, men anbefalelsesværdig

En erhvervsansvarsforsikring er ikke lovpligtig, sådan som en arbejdsskadeforsikring er. Men den kan hurtigt tjene sig selv ind, hvis du pludselig står og skal dække uforudsete skader. Så vil din medarbejder eller kunde kunne få udbetaling fra forsikringen, uden at I skal til at diskutere yderligere om det.

Det er en integreret del af en professionel virksomhed at have styr på forsikringerne. En erhvervsansvarsforsikring signalerer til kunderne og andre konkurrenter i dit netværk, at selvom du måske er en lille virksomhed, har du styr på formaliteterne og tager hånd om dine folk og dine produkter. Det er i sig selv meget værd i symbolsk værdi.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse