fbpx

Forsikring af arbejdsudstyr | Sørg for at have en forsikring af dit arbejdsudstyr

De fleste af os har en bred vifte af udstyr, som vi død og pine er afhængige af i forbindelse med vores erhverv. Det kan være alt fra det dyre fotokamera med ekstra refleks for freelancefotografen, landbrugsmaskinen for gårdejeren eller det nyeste skrig inden for videoovervågning for firmaet, der specialiserer sig i at levere sikkerhedsydelser.

Uanset hvilken type virksomhed du driver, vil der være udstyr, som det vil være meget kritisk at få skadet eller miste. Ofte kan en virksomhed faktisk ikke køre videre med den daglige drift, hvis ikke de essentielle arbejdsmaskiner eller det tekniske grej er på plads. Det kan være både meget dyrt og meget frustrerende at se indtægterne gå i stå, samtidig med at man skal ud og investere i nyt og dyrt udstyr.

Det kan du helgardere dig imod ved at have styr på de forsikringer, der dækker dit arbejdsudstyr bedst muligt. Her er der forskellige muligheder, alt efter hvilken type udstyr der er tale om, samt hvad din virksomhed beskæftiger sig med.

Fra kaskoforsikring over rejsedækning til brandforsikring

Du skal gerne ud og kigge på flere muligheder, når du skal forsikre dit arbejdsudstyr på optimal vis. En brandforsikring kan selvsagt gå ind og dække økonomisk, hvis du mister værdifuldt udstyr som følge af en brand eller en eksplosion eller et lynnedslag. En kaskoforsikring dækker, hvis du eksempelvis får dit udstyr smadret under en påkørsel på vejen eller får stjålet det fra jeres kontorbygning.

Driver du det meste af din virksomhed i udlandet, skal du ind og kigge på rejseforsikring og dækning af udstyr i udlandet. Her kan du både bruge danske og udenlandske udbydere alt efter behov. Det kan godt betale sig at undersøge markedet ordentligt, før man investerer, så man når frem til den bedste løsning for en selv og virksomheden.

Mens det i Danmark ikke er så hyppigt igen at få stjålet udstyr, når man er på farten, er det altså lidt en anden snak i andre lande. Derfor kan det give rigtig god mening at få forsikret dyrt og værdifuldt elektronisk udstyr, som er vitalt for ens arbejde.

Hav styr på din virksomhedsforsikring, så du er dækket over hele linjen

I sidste ende handler det for enhver virksomhed om at have styr på sin virksomhedsforsikring, som dækker forskellige elementer. En driftstabsforsikring kan være ret god, hvis man på grund af et uheld og en ødelagt maskine er nødsaget til at indstille driften i noget tid. Da kan man nemlig få en økonomisk dækning i den pågældende periode.

Omvendt er en arbejdsskadeforsikring og en ansvarsforsikring obligatoriske i langt størstedelen af alle danske virksomheder. Her sikrer du, at dine medarbejdere får økonomisk dækning (som du ellers skulle betale), hvis de eksempelvis kører galt på en maskine i lageret eller på anden måde pådrager sig skade fra udstyret i arbejdstiden. En ansvarsforsikring dækker, hvis du forvolder skade på andres udstyr ved eksempelvis at køre ind i det.

Det kan være en kæmpe lettelse at få forsikret det vigtigste arbejdsudstyr, så man kan fortsætte produktionen i sin virksomhed uhindret, hvis uheldet er ude. Mens forsikringer koster noget, så giver de også en tryghed og en stabilitet i virksomheden, fordi man ved, at der er styr på det.

Brug den samme udbyder, og få fat i gode rabatter

Når du skal forsikre dit arbejdsudstyr, så skal du typisk tænke i flere forskellige forsikringer, der kan supplere hinanden. Hver gang man skal investere i mere end én forsikring, så kan det betale sig at lave en aftale med samme udbyder, så man kan få rabatordninger. Find derfor netop det selskab, som har de bedste løsninger for dig, og som du har bedst kemi med.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse