fbpx

Køretøjsforsikring | Lever du op til dit ansvar?

Lige så vel som det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når man har en privat personbil hjemme i garagen, så er det også lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på firmaets køretøj.

Det er ikke alle, der er klar over det. Derfor er det vigtigt, at du skynder dig ud og får fat i en køretøjsforsikring, hvis du ikke har en til din firmabil i forvejen.

En ansvarsforsikring går ind og dækker dig økonomisk, hvis du under kørsel på de danske landeveje eller motorveje kommer ud i et uheld, hvor passagerer kommer til skade. Derudover dækker den, hvis du forvolder skade på andre menneskers ejendele eller biler under påkørsel. Et biluheld er i sig selv traumatisk nok, så det sidste, man føler for, er at kæmpe med store økonomiske tab efterfølgende, fordi man ikke er dækket ind.

Vær opmærksom på, at en kaskoforsikring er noget andet, da den dækker skaden på din bil. Hvilket selvsagt også kan være en stor fordel, da mange er afhængige af deres køretøj. Især hvis du kører meget ud til kunder eller transporterer varer i din virksomhed, kan det være svært at klare den med en defekt og ridset bil. Og de færreste har råd til bare at gå ud og investere i en ny, uden at det gør ondt på budgettet.

Forskellige typer af køretøj

De fleste af os kører omkring i ganske almindelige biler, men din køretøjsforsikring afhænger selvfølgelig af, hvilken type af transportmiddel du anvender i virksomheden. Det kan være alt fra trailere over varebiler til taxaer. Eller måske du bruger en sættevogn eller en lastbil? Uanset type bør du sikre dig, at du får den rigtige dækning – også hvis der er tale om flere køretøjer, der skal forsikres på én gang.

Det varierer også efter, hvilken type virksomhed du driver. Der er forskel på en virksomhed, der primært beskæftiger sig med rådgivning og konsulentydelser og så en engrosvirksomhed. Ved nogle forsikringsselskaber kan du også få dækning på det tab, der måtte opstå som følge af, at du ikke kan bruge dit køretøj og dermed mister indtjening.

Ligeledes kan det være muligt at få dækning på andre områder som eksempelvis retshjælp til at komme igennem sagen rent juridisk eller krisehjælp, da sammenstød ofte kan være stærkt traumatiserende og kræve noget professionel hjælp at komme igennem.

Find det perfekte selskab

Der findes et hav af udbydere af en køretøjsforsikring på det danske marked, så det er bare om at komme i gang med at ringe rundt og forhøre sig eller google sig frem til gode tilbud. Hos flere vil du finde adskillige faner, som guider dig videre, alt afhængig af hvilken type køretøj du har brug for at få forsikret.

Er du grundig, kan du også læse op på, hvordan du skal anmelde en eventuel skade, så du er forberedt. Det kan være en fordel at sætte sig ind i proceduren på forhånd. Og husk altid at læse det med småt og vær sikker på, at du nu er forsikret for det, du tror, du er forsikret for. Der er ikke noget værre end at få en ubehagelig overraskelse i form af, at man ikke er dækket alligevel, når det kommer til stykket.

De fleste forsikringsselskaber har tilbud, hvis man køber flere forsikringer samme sted. Er du erhvervsdrivende kan du derfor med fordel tegne hele din pakke af virksomhedsforsikringer ved den samme udbyder. I tillæg til din køretøjsforsikring kan du da overveje at investere i din arbejdsskadeforsikring, driftstabsforsikring, produktforsikring og meget mere ved den samme udbyder.

Få at få et overblik over, hvilke forsikringer der kan være gode at have i din virksomhed, så kig videre her på siden.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse