fbpx

Landbrugsforsikring | Pas godt på dit landbrug

Hvis du har et større eller mindre landbrug, så er det overordentligt vigtigt at tage hånd om uforudsete skader og ulykker med en landbrugsforsikring, så du ikke bliver ramt af et økonomisk smæk ud af det blå.

Der er forskellige dækninger, du kan vælge imellem, når du skal passe på dig selv og dit landbrug. Det er selvfølgelig vigtigt, at du finder den rigtige løsning, hvor penge og produkter går hånd i hånd, så du ikke betaler overpris for alt muligt, du ikke har brug for.

Uanset hvad vil det ikke være det værd, hvis din mark pludselig står i brand, eller din lade kollapser, hvis du ikke har en landbrugsforsikring. At håndtere uheld og skader kan være hårdt nok i sig selv, så her er det vigtigt, at du passer på dig selv, din familie og dit erhverv ved at have styr på forsikringerne.

Hvad dækker en landbrugsforsikring over

En landbrugsforsikring kan dække over forskellige ting, så på den måde er det lidt en paraplybetegnelse. Den dækker over avl og produkter som afgrøder på marken eller i hus eller stald. Den dækker også eksempelvis maskiner eller værktøjer, som du bruger i dit daglige arbejde, hvis nu der eksempelvis er oversvømmelse i laden, hvor du opbevarer dine ting.

Og så skal du selvfølgelig også helst have dækket dine dyr og deres udstyr, hvis du driver et stort landbrug med mange heste, køer eller får. Det er de helt grundlæggende ting, som også hører under det, man kalder indboforsikring og løsøreforsikring. På den måde sikrer du, at dine mest værdifulde ejendele på gården bliver dækket.

En indboforsikring tegnes til privatpersoner, mens en løsøreforsikring tegnes til virksomheder. Begge handler om at sikre dig økonomisk mod tyveri, ødelæggelse af eller skade på dine produkter og ejendele.

Udvid policen, og øg sikkerheden

Det, der står beskrevet ovenfor, er basispakken, hvis man skal sige det lidt firkantet. Er du professionel landmand og har et stort landbrug, kan det sagtens give god mening med nogle tilføjelser til din forsikringspolice. Her skal du udvide din landbrugsforsikring.

Det kan du gøre på forskellige måder – og igen kommer det an på, hvad du mest beskæftiger dig med i dit arbejde. En driftstabsforsikring kan give rigtig god mening at koble på, fordi den går ind og giver økonomisk støtte, hvis produktionen må sættes i stå på grund af pludselige ulykker. Er du selvstændig og sat i en position, hvor du ikke kan producere til dine leverandører, fordi du eksempelvis skal have genopført bygninger eller i værste fald flytte, kan det give stor tryghed, at du får nogle økonomiske indtægter i perioden.

På samme måde kan det redde budgettet, at du laver en selvstændig forsikring af edb-udstyr og IT, som man skal ved nogle selskaber. Det er vigtigt at være opmærksom på.

Forskellige muligheder for tilvalg

Når du tegner din landbrugsforsikring, kan du også tilvælge pakker som dækning, hvis du skulle få behov for retshjælp, forsikring af dine genstande, hvis de kommer til skade under transport eller dækning, hvis dine dyr dør som følge af ulykkelige omstændigheder.

En kørselskaskoforsikring kan være god, hvis du skulle køre galt, mens den obligatoriske arbejdsskadeforsikring sikrer dig selv og dine medarbejdere, hvis I kommer til skade under arbejdet. Hvilket jo kan ske, når man arbejder i marken med avanceret udstyr eller dyr, som af og til kan opføre sig uforudsigeligt.

Igen er det bedst at gøre sit hjemmearbejde og tjekke priser og tilbud ved forskellige selskaber. Det anbefales, at man indhenter tilbud fra mindst tre forskellige firmaer, så man kan sammenligne mulighederne og træffe det bedste valg. Det er bedst at få tegnet den optimale forsikring fra starten.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse