fbpx

Selvstændighedsforsikring | Tag hånd om dig selv

Forsikring af selvstændig kan godt gå hen og blive forbigået i farten, fordi man – hvis man har en enkeltmandsvirksomhed – måske ikke tænker over nødvendigheden. Særligt fordi det som sådan ikke er obligatorisk at tegne ellers lovpligtige forsikringer såsom arbejdsskadeforsikring, hvis man ikke har ansatte i sin virksomhed.

I en privat virksomhed, hvor man er sin egen chef, smelter privatøkonomi og erhvervet ofte sammen, og man tænker måske ikke på sig selv som en reel virksomhed, men mere som en uafhængig iværksætter.

Det er dog vigtigt at huske på, at man kan blive udsat for de samme risici som alle andre og dermed stå over for at skulle betale uforudsete udgifter og omkostninger. Især hvis man er selvstændig og startet op med eget CVR og en lille virksomhed, kan blot én stor regning blive dødsstødet, der får iværksætterdrømmen til at briste.

Derfor er det vigtigt at overveje forsikringer allerede fra dag ét.

Få en solid erhvervsforsikring i hus

Hvis du har ansatte, og hvis du har en firmabil, så er det lovpligtigt at tegne henholdsvis en arbejdsskadeforsikring og en motoransvarsforsikring. De dækker, hvis medarbejderne kommer til skade på jobbet, eller hvis du ryger ind i et færdselsuheld på landevejen, hvor der forvoldes skade på en anden bil, person eller de ejendele, der befinder sig i bilen under påkørsel.

Derudover bør du kraftigt overveje at tegne en almindelig brandforsikring – enten i dit hjem eller kontorpladsen ude i byen, hvis det ikke allerede er inkluderet. Det er ærgerligt at se alt sit slid gå op i røg bogstaveligt talt. Der er dog en række andre forsikringer, som du bør overveje at inkludere i en såkaldt erhvervsforsikring.

Det gælder eksempelvis en erhvervsansvarsforsikring, som dækker over skade påført en kunde under et besøg eller ved fejl. En produktansvarsforsikring kan redde dig i en situation, hvor et af dine produkter er defekt eller forvolder problemer for en kunde, så du ikke skal stå med regningen selv, når der klages.

Find den pakke, der passer til dig

Det handler altid om at sammensætte en vifte af forsikringer, der passer netop til din virksomheds profil. Yder du konsulentydelser eller rådgivning, kan en rådgiverforsikring være god, så du undgår at stå med et stort erstatningskrav, hvis din rådgivning fører til store økonomiske tab hos klienten.

Omvendt kan en transportforsikring være god for en virksomhed, der leverer og modtager mange varer, mens en driftstabsforsikring altid er god at have styr på, hvis uheldet er ude, og din virksomhed derfor er uarbejdsdygtig på grund af en brand, oversvømmelse eller et indbrud.

Du bør i virkeligheden vurdere dine behov og risici og herefter indhente tilbud fra mindst tre forhandlere på markedet for at sammenligne priser og tilbud. Det kan altid betale sig at se, om du kan få en samlet pakke ved ét firma, da du så ofte vil kunne få rabat på løsningerne.

Flere og flere selvstændige

Med internettets opblomstring og en mere fleksibel livsstruktur er det klart, at flere og flere springer ud i at være selvstændige. Det giver fleksibilitet, og mange opgaver kan efterhånden udføres hjemmefra eller forskellige steder i verden. Det kræver blot et CVR og viljen til at gennemføre.

Men mange forsømmer desværre forsikringerne, når der ikke er andre end dem selv til at sørge for det. Ikke nok med, at du har et ansvar over for dine medarbejdere. Du har faktisk også et over for dig selv. Derfor kan det kun betale sig at gøre sig seriøse overvejelser om, hvilke forsikringer din erhvervsvirksomhed har brug for, for at du selv og dine medarbejdere kan føle sig trygge i arbejdslivet – vel vidende at der ikke pludselig kan komme en uforudset regning ind ad døren og ødelægge alt.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse