fbpx

Trailerforsikring | Vil du sikre din trailer mod skade?

I de fleste husstande gør det en positiv forskel at have en trailer stående, når man skal have transporteret møbler fra en bolig til en anden, på lossepladsen med gammelt affald fra skuret eller noget helt tredje. Man tænker måske ikke over det, men man kan godt blive ret glad for sin trailer og lidt afhængig af den til tider.

Derfor kan det godt betale sig at sætte penge til side til en trailerforsikring. En trailerforsikring vil dække dig økonomisk, hvis der kommer skade på din trailer i form af påkørsel eller sammenstød, eller hvis den stjæles af en tyv. Forsikringen vil også typisk gå ind og yde erstatning til reservedele eller tilbehør og ekstraudstyr.

En kaskoforsikring ligesom du har til din bil

En trailerforsikring er simpelt sagt en kaskoforsikring, som dækker over de skader, din trailer pådrager sig, hvis den skulle blive udsat for hærværk, eller du kommer ud i et uheld med den. Man kører jo som bekendt med traileren slingrende bag ved bilen, så det kan godt gå galt, hvis man ryger ind i en uheldig timing med en anden bilist eller genstand.

Det er brandærgerligt at få skade på sin trailer – især hvis det er en ny én af slagsen. Derfor kan det give lidt ro i sjælen med en trailerforsikring, så man kan få penge til at rette op på skaderne hurtigt og smertefrit. Det er dog vigtigt at huske på, at en trailerforsikring typisk ikke dækker over slitage over tid, de ejendele du transporterer i den og som også kan blive beskadigede og så eventuelle fabrikationsfejl, som ikke har noget med din brug af traileren at gøre.

Det koster ikke alverden

En trailerforsikring ligger i den lavere ende af spektret, når det kommer til pris for ydelsen. Det gør den, fordi det selvsagt er noget meget konkret, hvor omkostninger ved et uheld trods alt er begrænsede. Det er ikke det samme som en bygning eller mennesker, og derfor skal du selvfølgelig også holde øje med, at du ikke ender med at betale en overpris, der ikke giver mening i forhold til, hvad du får.

Det er som udgangspunkt trailerens værdi og ekstraudstyr, som summen fastsættes efter. Her kan du typisk klikke dig ind på de forskellige forsikringsselskabers hjemmeside og tjekke, hvordan prisen beregnes, og hvad du skal af med. Så kan du vurdere, om det giver mening for dig og din familie at investere i en trailerforsikring.

Som med alle andre køb her i livet, så vil du kunne gøre en bedre handel, hvis du undersøger forskellige muligheder og sammenligner på kryds og tværs.

Skal der tegnes ansvarsforsikring også?

Normalt ikke, da du bør være dækket af din bils obligatoriske ansvarsforsikring, som netop dækker skade på andres køretøj eller skade på personer ved påkørsel. Det kræver dog, at bilen har en trækkrog, så det er fint nok lige at dobbelttjekke, at dit køretøj har sådan en.

En af de andre fordele ved en trailerforsikring er, at du kan få retshjælp i nogle tilfælde. Man skal jo ikke kunne afvise, at der kan blive en sag ud af en påkørsel med trailer. Juridiske procedurer kan ofte være frustrerende og demotiverende at navigere rundt i, så det er altid rart med noget støtte og rygdækning, hvis man kommer ud i sådan en situation.

Du kan med fordel tage at samle alle dine bilforsikringer og trailerforsikringen ét sted, så udbyderen kan give dig nogle favorable rabatter. Når du anmelder en skade, skal du typisk ringe ind til dit selskab eller udfylde en formular online. Så får du den retmæssige hjælp, som din forsikring berettiger dig til.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse