fbpx
Bliv klog på

Derfor skal du blive elitebilist

Priserne på bilforsikringer svinger meget, afhængigt af hvilket selskab du har tegnet forsikringen hos.

Dette er også årsagen til, at det er op til din egen profil, hvor mange penge du kan opnå i besparelse på den nødvendige forsikring.

I den forbindelse kan man blive en såkaldt elitebilist, og med denne titel kommer diverse gode fordele, som du bestemt vil modtage, hvis ønsket er at spare penge på bilforsikringen.

I det følgende får du at vide, hvad en elitebilist egentlig er, og hvordan du kan få den gyldne titel.

Hvad er en elitebilist?

Elitebilist er betegnelsen for en status, som mange danske forsikringsselskaber uddeler til deres kunder, hvis de lever op til en række forskellige krav.

Kravene varierer en del fra selskab til selskab, men man vil oftest tage udgangspunkt i alder samt antal kørte år, uden man har forårsaget nogle skader.

Hvis du opnår status som elitebilist, vil du blandt andet kunne komme til at betale en lavere forsikringspræmie og få bedre vilkår i form af en lavere selvrisiko eller ingen præmiestigning ved skader.

Læs mere: Forsikringstilbud | Hvordan får jeg det bedste tilbud?

Hermed gives titlen som elitebilist, når forsikringsselskaberne ønsker at belønne de bilister, som sørger for at køre ordentligt og ikke laver skader under kørsel på vejene.

Er du ung? Så læs: Bilforsikring til unge og studerende

Hvordan bliver jeg elitebilist?

Ønsker du at blive elitebilist for at få fat i de gode fordele, findes der som nævnt forskellige kriterier blandt de danske forsikringsselskaber, som du skal opfylde.

Dermed afhænger elitestatussen fuldstændigt af dit bilforsikringsselskab, og derfor gælder det om at undersøge de specifikke krav, som dit forsikringsselskab står inde med.

Som regel er det dog din kørselshistorik og din alder, som udgør de mest vigtige betingelser for selskaberne.

Alderskravet drejer sig om, at du hos de fleste selskaber skal være minimum 25 år for at få titlen som elitebilist.

Derudover findes kravet om skadefri kørsel – ofte i mellem tre og seks år.

Læs mere: 13 ting bilister gør forkert hver dag

Vær i denne forbindelse opmærksom på, at du ikke behøver at have kørt skadefrit i den forholdsvis lange periode i det samme forsikringsselskab, eftersom det er den samlede periode, som du har kørt uden skader, der tæller ved bedømmelsen.

Derfor kan du sagtens skifte selskab uden at miste nogen form for anciennitet.

I denne forbindelse taler man om såkaldte præmietrin, der kan overføres fra et selskab til et andet.

Hvis din alder eller anciennitet ændrer sig, kan du blive flyttet fra et præmietrin til et andet trin hos det samme selskab.

De største fordele ved at være elitebilist

Hvis du har lyst til at spare penge på bilforsikringen, er det med garanti værd at blive elitebilist hos dit forsikringsselskab.

Generet set betaler du som elitebilist en lavere forsikringspræmie som end andre forsikringstagere hos det samme selskab.

Derudover kan du møde andre fordele såsom en lavere selvrisiko, yderligere dækninger på din bilforsikring og uden merpris i visse tilfælde samt en bilforsikring uden bonustab, så din forsikringspræmie dermed ikke stiger, hvis bilen får en skade.

Husk at undersøge markedet

Det kan sagtens betale sig at sætte sig ned en dag for at tjekke din nuværende bilforsikring.

Du kan nemlig opfylde betingelser for at være elitebilist i et andet forsikringsselskab, uden du gør det i dit nuværende selskab.

Fordele, som opnås som elitebilist i et bestemt forsikringsselskab, kan ligeledes være standard i et andet selskab, og faktorer, som påvirker din elitestatus eller præmiestigning, kan også være forskellige blandt markedets forsikringsselskaber.

Læs mere: Hvordan laver jeg et forsikringstjek?

Indholdsfortegnelse