fbpx

Nogle sparer op til 4.000 kr på deres bilforsikring

Få op til 3 gratis tilbud på bilforsikring

Se hvad du evt kan spare. Det tager under 1 minut.

Gratis Uforpligtende

Omtalt i

Kom i gang i dag

Førerforsikring | Hvad er det og hvordan dækker den?

Er du bilejer, og er du flittig bruger af din bil, så har du formentlig en tilhørende bilforsikring, som sikrer din bil, hvis du kommer ud for en ulykke.

Men har du husket at forsikre dig selv?

Mange danskere forsøger somme tider at spare forsikringerne væk, hvilket i sidste ende viser sig at være en meget dårlig beslutning.

For kommer du til skade i et trafikuheld, så skal du selv betale alle de omkostninger, der vil være omkring dig og din behandling.

Du får hverken dækning eller erstatning, og i stedet for kan du ende med en regning, der koster dig dyrt.

Derfor er det en særdeles god idé at tegne en førerforsikring sammen med din bilforsikring.

Hvad er en førerforsikring?

En førerforsikring er din tryghed som bilist, når du kører bil i hverdagen.

Det er nemlig vigtigt, at du er dækket ind, hvis du kommer ud for en ulykke.

Med en førerforsikring er du også dækket ind, hvis du kommer ud for en soloulykke, og du vil både få dækning og erstatning.

Ejer du i forvejen en kasko og ansvarsforsikring, så hjælper dette ikke noget i dette tilfælde, da disse kun dækker dine eventuelle passagerer og andre, der er involveret i en ulykke, som du er skyld i.

Læs mere: Kaskoforsikring | Hvad dækker den og hvad skal jeg være opmærksom på?

Derfor står du uden forsikring, hvis ikke du ejer en ulykkesforsikring eller en førerforsikring.

Læs mere: Hvad dækker en bilforsikring?

Hvad er en førerpladsforsikring?

En førerpladsforsikring og en førerforsikring er det samme- disse to navne dækker over betegnelsen for en forsikring, der sikrer bilisten i tilfælde af soloulykker.

Denne forsikring kan også kaldes en førerpladsdækning. Kort sagt er dette en forsikring der kan give erstatning i tilfælde af at du kommer ud for en ulykke med din bil, i en ulykke hvor der ikke er en modpart.

Din bil vil være dækket, hvis du har tegnet en kaskoforsikring. Hvis det var en ulykke med andre involverede så ville den lovpligtige ansvarsforsikring træde i kræft. Men skulle du komme ud for en soloulykke- for eksempel ved at skride ud af et glat sving og køre ind i et træ – så bliver mange overraskede over at de ikke er dækkede med mindre de har fået tegnet en førerforsikring (også kaldet førerpladsforsikring eller førerpladsdækning).

Læs mere: Bilforsikring til unge og studerende

Hvordan dækker en førerforsikring?

Når du tilkøber en førerforsikring til din bilforsikring, så er du dækket ind, hvis du kommer ud for en soloulykke.

Det kan være, hvis det er glat og bilen skrider, eller hvis du rammer et træ.

Her vil du være dækket ind på flere forskellige områder.

Først og fremmest har du krav på erstatning, hvis du har varige mén efter din ulykke.

Det kan være alt fra småskader til mere alvorlige skader, hvilket f.eks. kunne være en dårlig skulder eller en nedsættelse af din synsevne.

Der stilles dog krav fra dit forsikringsselskab i forhold til, hvornår man taler om varige mén.

Samtidig vil du også være dækket ind, hvis du skulle omkomme i en alvorlig ulykke. Her går forsikringen ind og udbetaler en erstatning til dine nærmeste pårørende.

Denne sum afhænger af den aftale, som du har med dit forsikringsselskab, samt din alder. Også behandlinger, såsom tandlægebesøg og genoptræning vil blive dækket. Det samme gør sig gældende, hvis du skal til kiropraktor eller fysioterapeut.

Og så får du mange steder mulighed for en dobbelterstatning, hvis du er oppe i årene og din méngrad er på 30% eller derover.

Find den billigste førerforsikring

Selvom forsikringer er vores egen sikring af livet, så behøver du ikke betale mere end højst nødvendigt for din forsikring.

Heldigvis for dig, så er der en række af forskellige forsikringsselskaber på markedet, som alle sammen gerne vil have dig som kunde.

Har du mange forsikringer, så kan du ofte forhandle dig frem til en mere fordelagtig pris, og på den måde spare penge i det store hele.

Læs mere: Billig forsikring | 12 konkrete råd

Tag først en snak med dit eget forsikringsselskab, da din anciennitet også kan have indflydelse på dine muligheder for at spare penge.

Samtidig bør du anvende de mange sider på nettet, der sammenligner forsikringspriser for dig.

Her får du et overslag på en pris ved forskellige forsikringsselskaber, som du dog skal tage forbehold for.

Det er nemlig ikke sikkert, at dette er den pris, du vil få til slut. I nogle tilfælde kan man bruge tilbud fra andre selskaber til at presse prisen hos dit foretrukne selskab.

Læs mere: Hvad koster en bilforsikring?

Hvad er en soloulykke?

En soloulykke er en ulykke, hvor der ikke er andre involverede end føreren af bilen eller køretøjet. Selvom føreren af en bil kan have fået den samme skade hvadend det var en soloulykke eller en ulykke påført af en anden bilist, så er konsekvensen af dette ganske stor.

Et forsikringsselskab kigger nemlig på, hvem der skal betale for skaderne og for eksempel tabt arbejdsfortjeneste. Hvis det var en anden bilist der forårsagede ulykken, så er det den bilist og dermed deres forsikringsselskab der skal punge ud.

Hvis du selv førte bilen og derfor var udsat for en soloulykke, så er det dit eget selskab der skal dække. Mange bliver dog overraskede over at høre at hvor en kaskoforsikring dækker skader på bilen, og en ansvarsforsikring dækker skader på andre, så skal man have tegnet en førerforsikring for selv at være dækket. Det kan derfor godt betale sig at tjekke op på sine forsikringer for at se hvorledes man er dækket i tilfælde af soloulykker.

Hvorfor betale for en førerforsikring?

En førerforsikring er en forsikring der dækker føreren af bilen i tilfælde af en soloulykke. Det kan måske lyde lidt kringlet, men det er værd at sætte sig ind i hvorfor det kan være en god idé med en førerforsikring (også kaldet en førerpladsdækning).

Når der sker en ulykke, hvor der sker skader på køretøj og/eller passagerer, så vil forsikringsselskabet forsøge at finde ud af hvem der skal betale erstatningen og hvilket forsikringsprodukt der skal dække. Er der skader på bilen er det den såkaldte kaskoforsikring, der dækker. Er der skader på andre personer dækkes dette af den lovpligtige ansvarsforsikring. Er skaden derimod forårsaget af dig selv da du kørte bilen (altså en soloulykke), så er du ikke dækket ind med mindre du har en førerpladsforsikring. Hvis du har betalt for en førerforsikring kan du søge om erstatning, og derfor kan det være en god idé at overveje om en førerforsikring er en god idé for dig.

Konklusion

Det er vigtigt for bilejere at huske at forsikre sig selv med en førerforsikring ud over bilforsikringen. Mange danskere undlader at tegne en førerforsikring i et forsøg på at spare penge, men dette kan vise sig at være en dårlig beslutning.

En førerforsikring sikrer bilisten i tilfælde af soloulykker og giver erstatning for varige mén samt dækning af behandlinger som tandlægebesøg og genoptræning.

Desuden kan der være mulighed for dobbelterstatning ved en høj méngrad og alder. For at finde den billigste førerforsikring kan man forhandle med forsikringsselskabet og anvende sammenligningssider på nettet.

Det er vigtigt at forstå, at en førerforsikring er nødvendig for at være dækket i tilfælde af soloulykker, hvor ingen andre parter er involveret. Derfor er det værd at betale for en førerforsikring for at sikre sig selv som føreren af bilen.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

 

Indholdsfortegnelse