fbpx
Bliv klog på

Nummerplade oplysninger | Disse informationer kan du få fat på

Det kan i mange tilfælde være fordelagtigt at indhente informationer via nummerplade oplysninger.

Overvejer du for eksempel at købe en brugt bil, anbefales det, at du får lavet et nummerpladetjek for at sikre, at der ikke findes en restgæld i bilen.

I samme forbindelse kan du finde andre brugbare oplysninger, så du sørger for at købe den helt rette bil.

Nummerplade oplysningerne kan ligeledes bruges til at finde andre gode informationer, og derfor får du i det følgende at vide, hvad du ellers kan bruge nummerplade oplysningerne til.

Inden den brugte bil købes

Som nævnt kan du få fat på en række informationer ved hjælp af nummerplade oplysninger, når du skal undersøge, om en bestemt brugt bil er værd at købe.

Idet der findes flere private forhandlere af brugte biler, som enten sælger forgældede biler, snyder med kilometertælleren eller lyver om bilens generelle tilstand, gælder det om at undgå snyderiet og løgnehistorierne ved at tjekke bilens nummerplade oplysninger.

Oplysningerne kan bruges til at finde ud af, hvem der egentlig ejer bilen, så du dermed kan undersøge, om denne person er den samme som den, der er angivet som sælger.

Nummerpladen fortæller om bilens historie

Når du ønsker at undersøge, hvem der ejer den brugte bil, som du har kigget på i et godt stykke tid, kan du finde ejermanden ved hjælp af nummerplade oplysningerne.

På flere hjemmesider på nettet kan du indtaste nummeret på nummerpladen og derefter indhente informationer angående registreringsnummer og andre nødvendige informationer.

Læs mere: Registreringsattest | Alt hvad du behøver at vide

Siderne trækker typisk på data fra både Tinglysning, Trafikstyrelsen og Skat, så du også har muligheden for at tilgå oplysninger omkring restgæld og synsrapporter fra synshaller.

Snyderi med kilometertæller

Som nævnt findes der flere private handlere af brugte biler, som snyder med kilometertællerinformationer.

Hvis forhandleren ønsker at gøre dette, kræver det også blot lidt billigt udstyr at spole kilometertælleren tilbage, så det dermed ser ud som om, at bilen har kørt færre kilometer, end den i virkeligheden har.

Hermed har sælgerne mulighed for at tilbyde biler for mere, end hvad de i virkeligheden har at byde på, og du vil som køber blive snydt og komme til at betale alt for meget for den brugte bil.

Selvom snyderiet er mere udbredt i udlandet end hjemme i det danske land, kan du være på den helt sikre side ved at indhente informationer via nummerplade oplysningerne om det nøjagtige kilometertal, som blev registeret ved den pågældende bils seneste syn.

Via synsrapporterne, som du også kan tilgå takket være nummerplade oplysningerne, har du ligeledes muligheden for at undersøge, om bilens kilometertal er troværdigt.

Restgæld

Hvis du i forvejen har et realkreditlån eller nok med andre udgifter, har du garanteret heller ikke lyst til at betale af på en andens gæld.

Læs mere: Billig bilforsikring

For at undgå dette scenarie i forbindelse med købet af den brugte bil, er det derfor en rigtig god idé at undersøge, om der findes en restgæld i bilen.

Låneselskaber og panthavere vil nemlig ikke være forstående, hvis forklaringen lyder på, at du troede, at bilen selvfølgelig var uden gæld.

Tast derfor med fordel nummerplade oplysningerne ind på en relevant hjemmeside for herefter at få et totalt overblik over den eventuelle restgæld, der stadig er i den brugte bil.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse