fbpx

Vejhjælp | Find den bedste og billigste løsning

Har du fået dig en ny bil, og er det første gang, du skal forsikres, så er der flere overvejelser, du bør gøre dig.

For det kan nemlig være godt at kunne få hurtig vejhjælp, hvis uheldet en dag er ude, eller bilen går i stå midt på motorvejen.

For det ligger lidt gemt i kortene, at denne service er abonnementsbaseret eller fungerer som et tillæg til din bilforsikring, hvis du vil være sikret hurtig vejhjælp døgnet rundt.

Det kan være svært at blive klog på, hvornår du er dækket ind, og hvornår du ikke er, og om det kun gælder i egen bil eller alle biler.

Vi guider dig til den bedste og billigste løsning, når det gælder vejhjælp, så du ikke går i stå uden at kunne få fat i vejhjælp med det samme.

Hvad er vejhjælp?

Vejhjælp er en forsikring, som dækker dig godt ind som bilist, til trods for at man ofte overvejer, om forsikringen er pengene værd.

For det er ikke særlig tit, at du går i stå og har brug for akut hjælp, men er uheldet ude, så er det rart at kunne være sikret vejhjælp hurtigt og effektivt.

Det kan være, hvis du skal have skiftet et punkteret dæk, fordi du sidder fast, eller motoren er løbet tør for strøm.

Vejhjælp dækker over en lang række forskellige services og varianter.

Alt efter hvem din udbyder af din vejhjælp er, så er der forskellige priser, der dækker dig ind på forskellige måder.

Du kan også selv have indflydelse på din vejhjælp, og hvad den skal dække.

Har du ikke behov for akut hjælp, men sagtens kan vente i et par timer, så vil din forsikring automatisk blive billigere.

Forskellige forhandlere af vejhjælpsforsikring

I Danmark er der hovedsagelig tre forhandlere, der tilbyder dig vejhjælp som en forsikring.

Dette er:

  • SOS Dansk Autohjælp (DAH),
  • FDM (Forenede Danske Motorejere)
  • Falck

Overordnet er disse tre forhandlere dybest set ens, men forskellen ligger i deres priser og forskellige forsikringstilbud.

Det kan være svært at finde rundt i, hvilken forsikring der er bedst og billigst, men en tommelfingerregel lyder på, at du skal sørge for at overveje de forskellige tilvalg nøje  i den forsikring, du ønsker at have.

Kører du med hele familien på sommerferie hvert år, så kan det være en god idé at overveje muligheden for at få vejhjælp i en stor del af Europa, USA og Canada.

Her er der nemlig forskel på de forskellige forhandlere.

Du er kun dækket i Europa, hvis du får din forsikring igennem Falck, hvorimod FDM også dækker dele af USA og Canada.

Hvad har jeg brug for?

I din forsikring har du primært brug for tre ting, der er at finde i grundpakken hos Falck.

Den inkluderer:

  • Dækning i hele Danmark med services som bugsering, fritrækning, starthjælp, nødreparationer, dækskifte og døroplukning.
  • Transport til en station med offentlig transport

Falcks grundpakke er den billigste måde for dig at være sikret vejhjælp, hvis uheldet er ude.

FDM er til gengæld mere relevant for dig, der kører mange kilometer og besøger flere lande på denne måde.

Midt imellem finder vi SOS Dansk Autohjælp, der også ses som værende den forsikring, der er nemmest for dig at overskue.

Hvilken en er bedst?

Når du skal tage stilling til, hvilken forsikring der er bedst for dig, så skal du sammenligne pris, ydelser og dine behov for vejhjælpens tilgængelighed.

Læs mere: Spar penge på vejhjælpen

Vil du gerne være dækket ind, når du kører rundt i Danmark, anbefaler vi en forsikring fra Falck, og vil du derimod lidt mere, så tag et kig på de to andre, og sammenlign, hvilke der bedst tilfredsstiller dine behov.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse