fbpx

Veteranforsikring | Sådan passer du på veterankøretøjet

Har du et eller flere gamle og elskede veterankøretøjer stående ude i garagen?

Hvis du kan nikke ja til dette, har du formentlig hørt om en såkaldt veteranforsikring.

Denne forsikring sørger for, at du får dækket dit erstatningsansvar, i tilfælde af at du kommer til at påføre skader på andre biler eller personer.

Muligheden for at kaskoforsikre dit veterankøretøj findes ligeledes, så du kan beskytte dig selv og køretøjet, hvis der opstår pludselige skader, hvis bilen går uventet i stå eller bliver påkørt på vejene.

Læs med herunder, og få at vide, hvorfor du skal kigge nærmere på en veteranforsikring.

Hvad er en veteranforsikring?

Hvis du er indehaveren af et veterankøretøj og ønsker at beskytte dette bedst muligt, har du muligheden for at tegne en veteranforsikring.

Forsikringen er yderst rar at have, hvis du kommer ud for et uheld i dit veterankøretøj, da du i dette tilfælde kan få den rette hjælp og bistand i form af veteranforsikringen.

Forsikringen dækker som udgangspunkt den lovpligtige ansvarsforsikring.

Derudover kan du udvide forsikringen, så den også inkludere kaskodækning.

Den første løsning er naturligvis den billigste, men den dyrere kaskoforsikring er ligeledes fornuftig at tegne, hvis du ønsker at dække flere forskellige forhold.

Der er samtidig mulighed for at tilvælge en række specielle tilvalgsforsikringer, så du kan gøre veteranforsikringen så passende for dig og dit køretøj som muligt.

Prisen på forsikringen fastsættes desuden ud fra flere forhold, eksempelvis dit veterankøretøjs handelsværdi samt din egen baggrund.

Hos forsikringsselskabet GF Forsikring forsikres køretøjer for eksempel med en dagsværdi indtil 500.000 kroner.

Selskabet Alm. Brand tilbyder ligeledes 25 procent rabat på veterankøretøjsforsikring nummer to, hvis du er den heldige ejer af flere smukke veterankøretøjer.

Læs mere: Billig bilforsikring

Veteranforsikring – krav

Det er ikke alle med veterankøretøjer, der kan gå ud at tegne en veteranforsikring hos et forsikringsselskab.

For at kunne tegne forsikringen, skal både du og dit elskede køretøj nemlig opfylde en række krav.

Disse krav er forskellige fra selskab til selskab, men der findes dog flere kriterier, som alle selskaber kræver.

Hvis du har en bil, som du ønsker at forsikre via veteranforsikringen, skal bilen for eksempel ved flere forsikringsselskaber være mere end 35 år gammel.

Er bilen fra årene 1979-1983, går den på den anden side under kategorien ”klassiske biler”.

Køretøjet skal samtidig være i original stand og kun blive benyttet til hobbykørsel.

Derudover skal du være medlem af en veterankøretøjsklub, og dit køretøj skal stå parkeret i en aflåst garage eller bygning.

Disse kriterier er blot en række eksempler, og derfor skal du sørge for at sætte dig ordentligt ind i dit nuværende forsikringsselskabs specifikke krav, hvis ønsket er at tegne en veteranforsikring.

Tjek markedet inden forsikringen vælges

Uanset hvilken forsikring du overvejer at tegne, gælder det om at undersøge markedets forskellige priser.

Hermed er det også en rigtig god idé at sammenligne priserne på veteranforsikringer blandt en række af forsikringsselskaberne.

Derudover skal du være opmærksom på de forskellige krav, som selskaberne har, når det kommer til tegningen af veteranforsikringen.

Tjek endvidere selskabernes specifikke dækninger, og indhent diverse tilbud fra selskaberne, så du kan finde den allerbedste løsning til dine behov og ønsker.

På denne måde kan du beskytte dit veterankøretøj ordentligt og nyde din passion for de smukke, gamle køretøjer i endnu højere grad.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse