fbpx

Dyreforsikring | Hvad er det og hvordan dækker den?

Hvis du har hund eller kat, så kender du til den store kærlighed, man hurtigt får til det kære dyr.

Derfor vil du som ejer ofte gerne passe ekstra godt på det og dets helbred, og derfor er det godt for dig at få dig en dyreforsikring, så du altid kan hjælpe din hund eller kat.

På den måde kan du få mere tryghed i forhold til din hund eller kats helbred med en dyreforsikring, og bare nyde tiden sammen med dit dyr og familien.

Men hvad er en dyreforsikring egentlig?

Hvad er en dyreforsikring?

Som hundeejer kender du den lovpligtige hundeforsikring, der kræves ved alle hunderacer, når du er indenfor Danmarks grænser.

Hundeejere er forpligtede til at have en  ansvarsforsikring for deres hund, så du altid er dækket ind, hvis din hund gør skade på andre mennesker, dyr eller en ejendom.

En hundeforsikring er én form for dyreforsikring, og denne type forsikring findes også til en række andre dyr som heste, katte, krybdyr, kaniner og fugle.

En dyreforsikring til hund og hest er anderledes end til de resterende dyr, da disse netop er lovpligtige.

Læs mere: Hvilke forsikringer er lovpligtige?

Disse to dyr er nemlig dem, der har den største tendens til at forvolde skader på både mennesker og dyr.

Derfor er denne lovpligtig.

Hvordan dækker en dyreforsikring?

Får du en dyreforsikring til dit dyr, er du som nævnt altid dækket ind, hvis dit dyr volder skade på mennesker og dyr samt på ejendomme eller andre genstande.

Du er typisk ikke dækket ind, hvis dit dyr kommer til skade eller bliver sygt, med mindre du tilvælger dette i din dyreforsikring.

Tilvælger du en ansvarsforsikring, når du skal forsikre din hund, så vil din hund være dækket ved både ansvar, ulykke, sygdom og død.

På den måde er dit dyr helgarderet i forhold til sin livssituation, og du slipper for eventuelle regninger fra dyrlægen, som til tider kan være i den høje ende af skalaen.

Fordele ved en dyreforsikring

Der er to væsentlige fordele ved en dyreforsikring; du er i en økonomisk bedre situation, hvis uheldet er ude, og du kan have ro i maven.

For med en dyreforsikring sikrer du også dig selv imod at modtage store regninger for reparation af skader eller behandling til mennesker og dyr.

Og tilkøber du en ansvarsforsikring til for eksempel din hund, så vil du også her kunne spare en masse penge i sidste ende.

For bliver din hund syg eller kommer til skade, kan det blive en dyr fornøjelse.

Men med en ansvarsforsikring vil din forsikring betale diverse omkostninger for dig.

Tal med dit forsikringsselskab

Hvis du overvejer en dyreforsikring til din kat eller skal have en lovpligtig en til din nye hund, så er det altid en god idé at snakke med dit forsikringsselskab.

Det er nemlig både nemt og bekvemt for dig at have alle dine forsikringer samlet hos samme forsikringsselskab.

Læs mere: 12 råd til en billigere forsikring

Tilbyder dit selskab derimod ikke en dyreforsikring, så er det vigtigt, at du forhører dig hos forskellige selskaber for at få den bedste og billigste dyreforsikring.

Du kan på nettet finde sider, der hjælper dig med at finde de bedste forslag til dig.

Her skal du dog tage forbehold for, at priserne er et overslag og ikke den nøjagtige pris, som du faktisk vil få tilbudt.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse