fbpx
Bliv klog på

Pris: Hvad koster en ejerskifteforsikring?

Tag ikke chancen med din næste bolighandel! En ejerskifteforsikring kan være den afgørende sikkerhedsnet, der beskytter dig mod uventede omkostninger.

Men hvad koster det egentlig at få denne værdifulde beskyttelse?

Læs videre, og find ud af hvad en ejerskifteforsikring ca koster og hvad der bestemmer prisen på den.

Pris på ejerskifteforsikring

Prisen på en ejerskifteforsikring kan variere fra selskab til selskab og afhænger af ejendommens størrelse, alder, pris og dækning.

En typisk ejerskifteforsikring koster dog mellem 10.000 til 35.000 kroner, men de kan koste op til 200.000 kr. for for dyre huse med udvidet dækning. Det er vigtigt at bemærke, at forsikringspræmien er en engangsudgift, som kun skal betales én gang for den valgte forsikringsperiode.

Sælger er forpligtet til at betale halvdelen af præmien af det tilbud som sælger skal indhente og præsentere for køber jævnføre huseftersynsordningen. I praksis vil det typisk være det billigste tilbud, der er indhentet.

Læs mere: Sådan får du en billig husforsikring eller hvad koster en husforsikring?

Hvad bestemmer prisen på ejerskifteforsikring?

Prisen på en ejerskifteforsikring påvirkes af flere faktorer, herunder ejendommens alder, størrelse, beliggenhed, tilstandsrapport og omfattende dækninger i forsikringen.

Generelt set vil prisen være højere for ældre og større ejendomme. Beliggenheden spiller også en rolle, da visse områder kan være mere udsatte for specifikke typer af skjulte fejl og mangler.

Desuden kan prisen også påvirkes af valget om ekstra dækninger, såsom forsikring mod eventuelle skader på swimmingpools eller andre elementer, som ikke er inkluderet i den standard ejerskifteforsikring.

Det anbefales altid at undersøge markedet og sammenligne priser og dækninger fra forskellige forsikringsselskaber, før man vælger en ejerskifteforsikring.

Hvordan finder jeg den bedste pris på en ejerskifteforsikring?

Den bedste måde at finde en god pris på en ejerskifteforsikring er ganske enkelt at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Læs mere: Forsikringstilbud | Hvordan får jeg det bedste tilbud?

Hvad skal jeg være opmærksom på, inden jeg vælger en ejerskifteforsikring?

Det er ikke altid nemt at finde den helt rigtige forsikring.

Der er både forskel på priser og vilkår hos de forskellige forsikringsselskaber, så det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i aftalen, før du køber forsikringen.

Der er et par ting, som du kan være opmærksom på, når du skal vælge en ejerskifteforsikring.

  • Indhent flere forskellige tilbud, så du er sikker på, at du får en god pris.
  • Undersøg, hvilke skader forsikringen dækker og ikke dækker.
  • Vær opmærksom på, om du har valgt en standard eller en udvidet ejerskifteforsikring.
  • Gennemgå tilstandsrapport og elinstallationsrapport. De skader, der er oplyst i rapporterne, er ikke dækket af ejerskifteforsikringen.
  • Undersøg, om forsikringsselskabet er medlem af Garantifonden. Det sikrer dig, hvis selskabet går konkurs.
  • Slå selskabet op på ankeforsikring.dk, hvor du kan se antallet af klager fra kunder.

Konklusion

Prisen på en ejerskifteforsikring varierer afhængigt af ejendommens størrelse, alder, pris og dækning. Den ligger typisk mellem 10.000 og 35.000 kroner, men kan nå op på 200.000 kroner for dyre huse med udvidet dækning. Forsikringspræmien betales én gang for forsikringsperioden, og sælgeren betaler halvdelen.

Prisen påvirkes også af ejendommens beliggenhed, tilstandsrapport og ekstra dækninger. Undersøg markedet, sammenlign priser og dækninger for at finde den rette forsikring.

Indhent tilbud fra flere forsikringsselskaber for at finde den bedste pris og dækning. Gennemgå tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten, da allerede nævnte skader ikke er dækket. Vælg gerne et selskab med Garantifondsmedlemskab for ekstra beskyttelse ved konkurs.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse