fbpx

Hesteforsikring | Hvad er det, og hvad dækker den?

Før du anskaffer dig eller dit barn en hest, skal du også ind og undersøge mulighederne for forsikring til denne.

En forsikring hjælper dig til at give din hingst eller hoppe det bedste mulige liv, uden du skal have alt for mange ekstra omkostninger ved det.

Hesteforsikring og hesteansvar

I Danmark er det lovpligtig at have en Hesteansvarsforsikring, for at man må holde hest.

En ansvarsforsikring lyder måske bekendt.

Det er samme princip som din egen ansvarsforsikring eller en ansvarsforsikring på en bil.

Hesteansvarsforsikringen går altså ind og dækker, hvis din løsgående hest forvolder skade på andre heste, personer eller ting.

En løsgående hest betegnes som en hest der går i fold, er sluppet ud af sin hesteboks eller bygning, eller en hest der har mistet sin rytter.

En løsgående hest kan til tider være særdeles uforudsigelig, og derfor er det lovpligtigt, at du som hesteejer tegner dig en.

Sparker din hest eksempelvis et barn, og det barn kommer til skade, eller dets tøj går i stykker, går ansvarsforsikringen ind og dækker omkostningerne ved dette.

Der er som regel, ligesom ved mange andre ansvarsforsikringer, en selvrisiko.

Men den er også meget forskellig, alt afhængigt af hvilket forsikringsselskab du vælger.

Andre type af forsikringer til heste

Der findes mange typer forsikringer, som du kan tegne for at sørge for, at din hest får det bedst mulige liv.

En af det ret vigtige er en sygeforsikring.

En sygeforsikring er som regel fundamentet i det fleste hesteforsikringer.

Hvis din hest kommer til skade eller pludselig bliver syg og må have hjælp fra en dyrlæge, går forsikringen ind og erstatter dine omkostningerne ved undersøgelse og behandlinger.

De fleste forsikringsselskaber har også flere forskellige former for sygeforsikringer.

Som bekendt kan man bruge sin hest til mange forskellige ting.

Der er nogen, der bruger deres heste til udelukkende at avle og lave flere heste med.

Andre bruger deres heste til noget mere aktivt som hestevæddeløb.

Ved hestevæddeløb er der større risiko for, at din hest kommer ud for ulykker, end hvis du blot bruger den til at ride på.

Derfor er det vigtigt, at du her vælger en forsikring, der går ind og dækker dig og din hest bedst muligt, såfremt det er en væddeløbshest.

Det samme gør sig gældende, hvis du bruger din hest til andre aktive konkurrencer som for eksempel spring eller galopløb.

Som sagt findes der mange forskellige former for forsikringer, og derfor bør du overveje, helt præcist hvilken hest det er, du køber, og hvad du vil bruge den til, før du kan finde ud af, hvilken forsikring der gør sig passende.

Såfremt uheldet er ude, og din hest er kommet så slemt til skade, at den ikke kan anvendes til det, den normalt anvendes til, kan man også sikre sig ved at skaffe sig en anvendelighedsforsikring.

Det er nemlig en forsikring, der går ind og dækker, hvis din hest mister sin anvendelighed permanent, inden for det område den bruges til og er forsikret for.

Da heste har store omkostninger både ved anskaffelse og pasning, er det en fornuftigt at beslutte sig for at vælge at tegne sig en livsforsikring på sin hest.

Denne går ind og dækker, hvis din hest går hen og dør.

En hest kan som regel ikke erstattes, det ved vi, men det giver jer i hvert fald muligheden.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse