fbpx
Fortæl os om dit indbo
Skridt 1/2

Har din indboforsikring den rigtige dækning og pris?

Vidste du, at 25% af danskerne kan opnå fordele ved at skifte forsikringsselskab? Indhent flere tilbud på indboforsikring og se om du er en af de heldige.

Bliv klog på

Hvad og hvem dækker en indboforsikring?

En indboforsikring er afgørende for at beskytte dine ejendele i hjemmet mod skader som følge af brand eller tyveri.

Udover at dække indboet inkluderer forsikringen også ansvarsforsikring, der beskytter dig mod erstatningsansvar for skader på andre personer eller deres ejendele.

Det er en vigtig forsikring at overveje, da den giver omfattende beskyttelse i forskellige situationer.

I denne artikel beskiver vi hvem og hvad en indboforsikring dækker samt hvorfor du skal have en indboforsikring

Hvad dækker en indborfosikring?

En indboforsikring dækker dine ejendele i husstanden. Det betyder, at indboforsikringen sikrer, at du får erstatning for skader på dine ejendele som følge af brand eller tyveri.

Generelt set dækker indboforsikringen to ting: dit indbo og dit erstatningsansvar.

En indboforsikring dækker dit indbo

En indboforsikring dækker i store træk alle dine løse ejendele i boligen og dækker alle skader, der opstår på dit indbo. Dette gælder uanset om skaden skyldes brand, hærværk, tyveri, røveri, indbrud eller forskellige uheld.

Læs mere: Hvad dækker en indboforsikring ikke?

Det, der er fastmonteret i eller på boligen, er normalt dækket af husforsikringen.

Indboforsikringen dækker ikke kun dine ting, når de er derhjemme. Den dækker typisk også, når du er i sportsklubben, øvelokalet, på ferie eller andre steder, hvor du har dine ting med.

Læs mere: Hvad koster en indboforsikring?

En indboforsikring dækker dit personlige erstatningsansvar

En indboforsikring inkluderer normalt en personlig ansvarsforsikring, der dækker dit samlede erstatningsansvar i husstanden.

En ansvarsforsikring dækker dit erstatningsansvar, hvis du ved fejl eller forsømmelse forårsager skade på andre personer eller deres ejendele.

Hvis du for eksempel cykler ind i en person på gaden eller ødelægger dyrt porcelæn hos dine svigerforældre, er det indboforsikringens ansvarsforsikring, der dækker dit erstatningsansvar.

Hvis du ikke har en ansvarsforsikring, skal du selv dække udgifterne.

Er tøj dækket af indboforsikring?

Ja, indboforsikringen dækker også dit tøj. Forsikringen omfatter alle dine ejendele, både inde og uden for hjemmet. Dette betyder, at den dækker genstande som din telefon, TV, møbler, smykker og selvfølgelig også dit tøj.

Selvom dit tøj måske befinder sig udenfor hjemmet, betragtes det stadig som en del af dit indbo og er omfattet af forsikringen. Så uanset hvor du befinder dig, kan du have ro i sindet med hensyn til dækning af dit tøj gennem indboforsikringen

Hvem dækker en indboforsikring?

Indboforsikringer omfatter typisk både dig og de andre personer i husstanden, det vil sige dem, der bor på samme adresse som dig, f.eks. din ægtefælle og børn.

Nogle indboforsikringer omfatter også dine børn, der enten er flyttet hjemmefra eller bor hos den anden forælder. Nogle indboforsikringer kan også dække din roommate, selvom I ikke er et par.

Hvorfor er det vigtigt at have en indboforsikring?

Mange tænker ikke over, at der er inkluderet en ansvarsforsikring i indboforsikringen. Men ansvarsforsikringen er faktisk grunden til, at alle bør have en indboforsikring.

Så selvom du måske ikke mener, at du har brug for en indboforsikring, fordi du ikke ejer særligt dyre ting, bør du alligevel have en. Du kan nemlig få brug for den dækning, som ansvarsforsikringen giver.

Læs mere: Er en indboforsikring nødvendig?

Konklusion

En indboforsikring er mere værdifuld end man måske tror. Den dækker ikke kun værdifulde genstande ved brand eller tyveri, men inkluderer også ansvarsforsikring for at beskytte dig mod erstatningskrav.

Uanset om du er hjemme eller på farten, giver indboforsikringen dig den tryghed, du har brug for. Sørg for at have en indboforsikring, der passer til dine behov, og vær beskyttet mod uforudsete begivenheder og potentielle erstatningskrav.

Læs mere: Sammenlign indboforsikringer

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse