fbpx

Retshjælpsforsikring | Hvad er det og hvad dækker den?

I dag findes der en lang række af forskellige muligheder, når det kommer til forsikringer, og du skal ofte beslutte dig for, hvilke forsikringer du ønsker, og hvilke du ikke behøver lige nu.

Derfor kan det godt være svært at finde rundt i, hvilken forsikring du skal have i bestemte situationer, og vi vil gerne gøre det hele lidt nemmere for dig.

Måske du endnu ikke har hørt om en retshjælpsforsikring, og det kan vi også godt forstå.

Men ikke desto mindre er en retshjælpsforsikring vigtig for rigtig mange danskere, og måske den også kunne være vigtig for dig. Vi fortæller dig, hvad en retshjælpsforsikring egentlig er, hvorfor du skal have den, og hvordan du får den bedste pris på en retshjælpsforsikring.

Hvad er en retshjælpsforsikring?

Denne type forsikring fås både til private og til virksomheder i erhvervslivet, da den kan være nødvendig i begge tilfælde. En retshjælpsforsikring er forsikringen for dig, der muligvis har en retssag i vente, hvad end du bliver tvunget ind i den eller selv overvejer at køre en. Som oftest vil du finde en retshjælpsforsikring i din indboforsikring, og hvis ikke, kan du muligvis tilkøbe denne hos dit forsikringsselskab. Denne forsikring kan også være knyttet til andre, såsom eksempelvis en husforsikring.

En retshjælpsforsikring hjælper dig med at dække de økonomiske omkostninger ved en retssag. Ofte vil du kunne få en dækning på maksimalt 175.000 kroner, hvoraf 10 procent er selvrisiko. På den måde kan du få dækket en stor del af omkostningerne ved en eventuel retssag, som i sidste ende kan komme til at koste dig mange penge.

Hvorfor have en retshjælpsforsikring

Som vi allerede har været lidt inde på, så kan retshjælpsforsikringen spare dig for både tid og penge. Ofte er det din advokat, der skal søge om retshjælpsforsikringen, og dette gøres ved at udforme en ansøgning. Får du retshjælp, er det fordi, du godkendes, på baggrund af en uenighed de to parter har. Efter ansøgning vil forsikringsselskabet vurdere, hvordan chancerne er for at vinde sagen, og derfor skal der altid søges, inden sagen indledes.

Forsikringen dækker de udgifter, der måtte følge med en retssag, såsom retsafgift, fagkyndige udtalelser, vidnegodtgørelser, sagsomkostninger og salær til egen advokat. Overstiger dine udgifter det, som din retshjælpsforsikring dækker, så skal du selv betale det resterende beløb.

Tal med dit forsikringsselskab

Er du i tvivl, om du bør tegne en retshjælpsforsikring, eller om den indgår i din indboforsikring, så er det altid en god idé at tage en snak med dit forsikringsselskab. De kan give dig det klare overblik over, hvilke forsikringer du har, og hvordan du er dækket ind. Somme tider kan du tilkøbe en retshjælpsforsikring til allerede eksisterende forsikringer, hvilket kan spare dig for nogle penge. Samtidig kan din forsikringsrådgiver også fortælle dig mere nøjagtigt, hvordan du er stillet, og hvor meget du er dækket op til.

Når du taler med dit forsikringsselskab, så er det altid godt at tjekke op på dine andre forsikringer og foretage et såkaldt forsikringstjek. På den måde kan du få den bedste pris på dine forsikringer, og måske du skal overveje at kigge bredere end på dit eget selskab. For somme tider kan der være bedre aftaler at hente andre steder, og især hvis du har mange forsikringer samlet ét sted. Er du medlem af en fagforening eller en anden form for forening, så er der ofte mange penge at spare her. Der er nemlig mange, der har faste aftaler med forsikringsselskaber, så du kan få en billigere forsikring og få flere penge til alt det, du gerne vil.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse