fbpx
Fortæl os om dit indbo
Skridt 1/2

Har din indboforsikring den rigtige dækning og pris?

Vidste du, at 25% af danskerne kan opnå fordele ved at skifte forsikringsselskab? Indhent flere tilbud på indboforsikring og se om du er en af de heldige.

Bliv klog på

10 ting som en indboforsikring måske ikke dækker

Er du sikker på, at din indboforsikring dækker alle de potentielle skader, der kan opstå?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle skader er inkluderet i en almindelig indboforsikring. Nogle gange kan selv alvorlige problemer være undtaget, hvilket kan efterlade dig med uventede omkostninger og bekymringer.

I denne artikel vil vi gennemgå 10 ting som en indboforsikring måske ikke dækker

10 ting som en indboforsikring måske ikke dækker

En indboforsikring dækker typisk ikke:

Cykler uden godkendt lås

Indboforsikringer dækker normalt cykeltyveri, men kun op til en vis grænse, som kan variere mellem forsikringsselskaberne. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at indboforsikringen kun dækker tyveri af en cykel, hvis den er låst med en låsetype, der er godkendt af Varefakta.

Nogle forsikringsselskaber kræver også, at cyklen har et dansk stelnummer for at være omfattet af dækningen. Alternativt kan et unikt serienummer anvendes, hvis cyklen er importeret fra udlandet.

Særligt indbo i skure, garager, loftsrum osv.

Hvis du opbevarer særligt indbo i et skur, en garage eller en driftsbygning på samme ejendom som din helårsbolig, kan du i visse tilfælde risikere, at du ikke får erstattet det stjålne – selvom skuret var forsvarligt aflåst.

Læs mere: Hvad dækker en indboforsikring?

Indbrud, tyveri og hærværk i ubeboede boliger

Hvis din bolig har stået ubeboet i mere end 6 måneder, vil der ikke være dækning for indbrud, simpelt tyveri og hærværk. Begrebet "ubeboet" refererer til boliger uden ophold. Weekendophold, enkelte overnatninger eller tilsyn anses ikke som beboelse.

Tyveri ved udlejning

Hvis du vælger at leje din bolig ud, f.eks. via Airbnb, dækker din indboforsikring normalt ikke tyveri eller hærværk begået af lejeren, da du har givet lejeren adgang til din bolig.

Hvis du udlejer gennem et selskab, kan det dog have en forsikring, der dækker sådanne skader. Det er vigtigt at kontakte forsikringsselskabet for at få afklaring på din dækning, uanset om du lejer din bolig ud i længere perioder eller kun i ferieperioder.

Skader forårsaget af din hund i dit hjem

Indboforsikringer dækker ikke skader på genstande, som din hund forårsager i dit hjem, uanset om det er dine egne ting eller genstande, som en gæst har medbragt.

For at være dækket for skader forårsaget af din hund på andre mennesker eller deres ejendele uden for dit hjem, er det lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring som hundeejer i Danmark.

Frostsprængninger og vandskader

Skader som følge af frostsprængninger i uopvarmede bygninger eller lokaler er ikke dækket af indboforsikringen. Hvis du undlader at få repareret en bygningsskade, vil du heller ikke få erstatning for eventuelle skader, der opstår som følge heraf.

Dog dækker indboforsikringen altid skader som følge af tilfældig eller pludselig udstrømning af vand, olie eller lignende fra rørinstallationer og beholdere med et rumindhold på 20 liter eller derover, f.eks. akvarier.

Glemte og tabte ting

Som udgangspunkt dækker indboforsikringen ikke ting, som du glemmer eller taber.

Uforsvarlig opbevaring

Normalt dækker din indboforsikring skader på ting som følge af oversvømmelse. Men hvis dette gentager sig eller forsikringsselskabet har indført betingelser for erstatning fremover. For eksempel krav om at tingene ikke må opbevares direkte på gulvet eller at du på anden måde skal sikre dig mod oversvømmelse – kan du ikke længere regne med at få erstatning.

Forsinket bagage

Hvis din bagage bliver forsinket under en rejse, dækker din indboforsikring desværre ikke tabet. Forsikringen dækker heller ikke skader, der skyldes dårlig emballage eller spild af væsker i kufferten. Til gengæld dækker indboforsikringen bortkomst af indbo under rejsen, dog med visse begrænsninger for det erstatningsbeløb, der kan opnås.

Tyveri under rejser

Din indboforsikring dækker ikke, hvis din bagage bliver forsinket – kun hvis indboet bliver bortkommet under rejsen. Der kan dog være begrænsninger for, hvor stort et beløb du kan få erstattet.

Læs mere: Rejseforsikring

Hvis tilbehør til din bil bliver stjålet

Hvis du oplever, at et sæt vinterdæk eller dyre alufælge bliver stjålet fra et aflåst kælderrum, vil din indboforsikring ikke dække dette. I stedet er det bilens kaskoforsikring, der skal træde til. Vær dog opmærksom på, at kaskoforsikringen ofte har en høj selvrisiko, hvilket kan gøre det dyrt at få erstattet det stjålne.

Konklusion

En indboforsikring dækker ikke alle skader, der kan opstå.

Tyveri af biltilbehør, cykler uden godkendt lås, særligt indbo i skure og garager, indbrud i ubeboede boliger, tyveri ved udlejning, skader forårsaget af hunde, frostsprængninger og vandskader samt andre undtagelser kan efterlade dig udsat for uventede omkostninger.

Det er vigtigt at stille sig selv de spørgsmål og forstå forsikringsbetingelserne for at sikre den rette dækning til at beskytte dine ejendele.

Læs forsikringsbetingelserne grundigt, kontakt forsikringsselskabet og søg rådgivning, hvis du er i tvivl.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse