Indboforsikring til unge og studerende
Er du netop flyttet i studiebolig og dermed væk fra forældrenes trygge rammer?
I denne forbindelse er det oplagt at tegne en indboforsikring.
Forsikringen vil nemlig være guld værd, hvis tyvene dukker op, eller hvis din gode computer lige pludselig går i brand.
I nutidens Danmark er der dog forholdsvis mange studerende, som ikke vælger at tegne en indboforsikring.
Ifølge Forsikring og Pension har næsten hver femte 21-24 årige ingen indboforsikring.
Dette er ofte en skam, da en indboforsikring vil redde dig i mange tilfælde – også hvis cyklen bliver stjålet henne ved studiet.
Læs med herunder for at få flere oplysninger om forsikringen og dens mange fordele.
Hvad dækker en indboforsikring til unge og studerende?
En indboforsikring til unge og studerende dækker lige så mange områder som ved en almindelig indboforsikring.
Indboforsikringen dækker, som navnet siger, alt dit indbo.
Hermed er der tale om alle de ting, som står i din bolig.
Som udgangspunkt kan du dog også regne med, at andre ting i form af cykler og lignende dækkes af indboforsikringen.
Forsikringen træder endvidere i kraft, så snart noget af dit indbo bliver stjålet, eller hvis der opstår brand, hærværk eller uheld.
Læs mere: Elektronikforsikring | Er elektronik dækket af indboforsikringen?
I forbindelse med de områder, der dækkes, skal du dog være opmærksom på, at der findes forskelle blandt forsikringsselskaberne.
Nogle selskaber dækker for eksempel kun indbo i hjemmet, imens andre også dækker indbo på rejser.
Læs mere: Hvad dækker en indboforsikring?
Er hjemmeboende børn dækket af indboforsikring?
Indboforsikringen dækker altid hjemmeboende børn, deres ejendele og deres erstatningsansvar. Dette gælder også for delebørn, men kun når de opholder sig hos dig.
Hvor længe er man dækket af sine forældres indboforsikring?
Indtil du er 21, skal du dog huske på, at du som udgangspunkt allerede er dækket af dine forældres indboforsikring.
Dækningen gælder uanset, om du er ude- eller hjemmeboende.
Dine forældre vil garanteret minde dig om dette, men hvis det ikke er tilfældet, gælder det om at lave en note i bogen, så du sparer så mange penge som muligt på udgifter, når du skal flytte fra reden.
Husk dog at få dine forældre til at tjekke om du er dækket af deres indboforsikring inden du glæder dig over de penge du kan spare.
Dækker min indboforsikring når jeg er på festival?
Hvis du elsker at tage på festival og overnatte flere nætter i trak, vil indboforsikringen ikke altid kunne dække i denne forbindelse.
Ønsker du at beskytte dine ting mod tyveri på festivalen, dækker forsikringen nemlig kun, hvis ejendelene er ”forsvarligt opbevarede”.
Denne opbevaring sikres kun ved at have et aflåst telt, så du dermed har en hængelås på teltet.
Tyveri af andre ejendele, som du selv går rundt med på festivalen, dækkes ligeledes af indboforsikringen, hvis du ikke handler uagtsomt.
Dækker også dit personlige erstatningsansvar
Er du tit lidt klumset og kommer til at ødelægge andres ejendele, kan du glæde dig over, at indboforsikringen også dækker dit personlige erstatningsansvar.
Uheld kan opstå på de mest uventede tidspunkter og i forskellige situationer. Det kan være alt fra en vandskade, hvor din underbo får ødelagt deres ejendele, til en situation hvor nogen kommer til skade i dit hjem.
Ansvarsforsikringen giver dig økonomisk beskyttelse og kan hjælpe med at dække eventuelle erstatningskrav. Uden en ansvarsforsikring kan du ende med at stå over for store økonomiske konsekvenser, da du bliver holdt ansvarlig for skaden.
Hvad koster en indboforsikring til unge og studerende?
Prisen for en indboforsikring til en gennemsnitsfamilie ligger typisk mellem 1.500 og 3.300 kroner årligt. Som ung vil man normalt befinde sig i den lavere ende af skalaen, hvilket betyder, at du kan forvente at betale mindst 1.500 kroner om året for din indboforsikring.
Den endelige pris vil dog afhænge af faktorer som dækning, tidligere skadeshistorik og din bopæl.
Læs mere: Pris - hvad koster en indboforsikring
Tjek markedet inden indboforsikringen tegnes
Selvom det kan være fristende at vælge den første indboforsikring, du læser om, for at spare tid, skal det understreges, at det er yderst fornuftigt at undersøge forsikringsselskabernes forskellige priser først.
Læs mere: Indbo og ulykkesforsikring
Der findes flere sammenligningssider på nettet, hvor du hurtigt kan tjekke selskabernes priser vedrørende indboforsikringerne.
Det gælder i samme forbindelse om at tjekke, hvilke områder de pågældende forsikringer dækker, så du ender med at tegne en indboforsikring, som passer til netop dine behov og ønsker.
Læs mere: Indbo og rejseforsikring
Hermed behøver du ikke at være bekymret i fremtiden angående mulige tyverier eller uheld med den bærbare computer, idet du er forsikret på ordentlig vis takket være indboforsikringen.
Konklusion
Når du netop er flyttet i studiebolig og har forladt forældrenes trygge rammer, er det en god beslutning at tegne en indboforsikring.
Desværre undlader mange studerende i dag at have en sådan forsikring, selvom den kan være afgørende i tilfælde af tyveri eller brand.
En indboforsikring til unge og studerende dækker det samme som en almindelig indboforsikring og omfatter også ofte cykler og lignende ejendele.
Indtil du er 21 år, er du normalt dækket af dine forældres indboforsikring, uanset om du bor hjemme eller er udeboende. Det er dog vigtigt at bekræfte dette med dine forældre for at undgå unødvendige udgifter.
Forsikringen dækker også dit personlige erstatningsansvar, hvis du ved et uheld ødelægger andres ejendele.
Prisen for en indboforsikring til unge og studerende varierer, men typisk ligger den mellem 1.500 og 3.300 kroner årligt.
Det er fornuftigt at undersøge og sammenligne priser fra forskellige forsikringsselskaber for at finde den indboforsikring, der passer bedst til dine behov og ønsker.
Ved at tegne en passende indboforsikring kan du undgå bekymringer om tyverier eller uheld med dine ejendele, herunder din bærbare computer.
Kan vi gøre det bedre?
Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.