Knallertforsikring | Hvad er det og hvordan dækker den?
Har du en knallert? Hvis du kan svare ja på dette spørgsmål, er det også nødvendigt at have en knallertforsikring.
Forsikringen er lovpligtig med hensyn til ansvarsforsikringen, og du vil kunne dække de skader, som du kommer til at påføre andre personer eller deres ejendele.
I forbindelse med tegningen af forsikringen, kan du glæde dig over, at forsikringen ikke er specielt dyr og kan sagtens findes til en god pris blandt en lang række af danske forsikringsselskaber.
I det følgende kan du få mere at vide om forsikringen, hvad den dækker, og hvorfor det er godt at tegne knallertforsikringen.
Hvad dækker knallertforsikringen?
Knallertforsikringen til din knallert 30, 45 eller scooter vil inkludere en ansvarsdækning.
Denne vil komme dig til gavn, hvis du kommer til at gøre skade på andre mennesker eller deres ting, herunder deres køretøjer.
I disse tilfælde er du nemlig forpligtiget til at betale for skaderne.
Med en knallertforsikring kan du undgå at skulle betale for skaderne med penge fra egen lomme, og derfor er det yderst vigtigt at få tegnet en sådan forsikring, hvis knallerten holder hjemme foran boligen.
De fleste ansvarsforsikringer indeholder desuden ikke nogen selvrisiko.
Hermed vil din præmie ikke stige, selvom du kommer ud for et uheld med din knallert og ønsker, at dit forsikringsselskab dækker omkostningerne.
Angående forsikringens dækning skal du dog huske på, at det hos nogle forsikringsselskaber ikke er muligt at få erstatning for skader på egen knallert, eftersom disse er uden kaskodækning.
Sørg derfor for at undersøge forskellige knallertforsikringers dækninger, så du finder frem til den bedst mulige i forhold til både behov og pris.
I Danmark er det som nævnt lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, men det er op til dig selv, om du ønsker at tegne en kasko- og ulykkesforsikring, som dækker, i tilfælde af at du kommer til at opleve skader på egen krop ved en ulykke.
Knallertforsikring: Husk at sammenligne markedets priser
Ønsker du at spare penge på din kommende knallertforsikring, gælder det om at undersøge de danske forsikringsselskabers priser ordentligt.
Hvis du vælger den første knallertforsikring, der dukker op ved en søgning på Google, kan du risikere at komme af med for mange penge for forsikringen.
Derfor skal du huske på at anvende en af de mange sammenligningssider inde på nettet, hvor du hurtigt og nemt vil kunne få et klart overblik over selskabernes priser på knallertforsikringen.
Sørg ligeledes for at gå ind på Trustpilot, så du kan undersøge, hvilke erfaringer andre personer har med det selskab, som du overvejer at tegne forsikring hos.
Hvis folk overvejende er utilfredse, gælder det om at kigge nærmere på et andet selskab, som folk er tilfredse med og har tillid til, idet disse punkter er ganske vigtige, når emnet generelt omhandler forsikringer.
Registrering af knallerten
Har du endnu ikke fået registreret din nye knallert 30 eller 45, skal du huske at gøre det med det samme.
Den danske lovgivning kræver nemlig, at alle fabriksnye knallerter indregistreres og får en nummerplade.
Hvis du har købt en knallert før 2006, er det desuden ikke sikkert, at den har en nummerplade.
En knallert 30 går ligeledes under betegnelserne ”knallert 30” og ”lille knallert”.
En knallert 45 går på den anden side under betegnelserne ”knallert 45” og ”stor knallert”.
Forsikringsselskaberne vil kunne forsikre din knallert, uanset om der er tale om en knallert 30 eller en knallert 45.
Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.