fbpx
Bliv klog på

Sundhedsforsikring | Hvad er det, og hvad dækker den?

Som udgangspunkt hører alle danskere ind under den offentlige sygesikring.

Det kan være svært at kende forskel på det og en sundhedsforsikring.

Men en sundhedsforsikring er til dig, der eksempelvis ikke har tid til at være på ventelister.

Frit hospitalsvalg

Er du kommet til skade med eksempelvis knæet eller hoften, kan du her gøre brug af din sundhedsforsikring. Her har du mulighed for at vælge mellem et privathospital eller selvfølgelig det offentlige. Fordelen ved at vælge et privathospital er, at ventetiderne som regel er noget kortere, end de er i det offentlige. Her har de som regel også mere tid og flere ressourcer til at kunne undersøge dig og give dig den bedste behandling.

Uden en sundhedsforsikring kan du selvfølgelig også vælge et privathospital – men her kan du så komme til at skulle betale for det, og det kan godt blive en noget så dyr omgang. Før du kan gøre brug af din forsikring, kræver det dog, at du har en henvisning fra din egen læge. Men lige så snart du har denne, kan du altså marchere hen på hvilket som helst privathospital og få en tid. Det betyder, at du som regel vil komme til, inden for noget der ligner en uge, hvorimod man ved de offentlige sygehuse typisk skal vente i to uger eller op til flere måneder for at komme til. Det hjælper ikke så frygtelig meget, når man føler, at skaden er nu og her.

Hvordan får man en sundhedsforsikring?

I dag får flere og flere personer tilbudt en eller anden form for sundhedsforsikring igennem sit arbejde. Men hvis ikke du er en af dem, kan du sagtens selv gå ind og finde og tegne en forsikring. Du skal blot huske at undersøge det en smule på nettet eller tegne den som en del af din personforsikring.

Så snart du har tegnet forsikringen, har du flere muligheder end blot frit hospitalsvalg.

Føler du ikke at du har fået den rette diagnose, eller at en specialist ikke har undersøgt dig godt nok, går sundhedsforsikringen også ind og dækker en second opinion. Det giver dig mulighed for at se en anden specialist, hvis du er i tvivl om, om du har fået den rette behandling i første omgang.

Mange sundhedsforsikringer går også ind og dækker intensive genoptræningsforløb og forskellige former for udredninger. Det betyder for dig, at du ikke skal bekymre dig om omkostningerne ved at ville komme dig hurtigere, end hvad det offentlige muligvis vil kunne tilbyde dig.

En anden fordel er, at de fleste forsikringsselskaber også har en bestemt kriselinje knyttet, som du vil kunne benytte 24 timer i døgnet. En kriselinje kan hjælpe dig, hvis du lider af angst eller andre psykiske sygdomme, eller blot hvis der er noget, du mener, der er helt galt.

En kriselinje er dog ikke det samme som en vagtlæge, så det skal man ikke forveksle. En kriselinje er typisk en flok frivillige, der sidder ved telefonen og er klar til at lytte på dine problemer, men kan ikke nødvendigvis komme med løsninger. Har du været ude for noget traumatiserende eller har psykiske problemer, er dette en klar fordel, da den offentlige kriselinje ofte kan være optaget i længere tid, da der ikke er ansatte nok til at tage vare på alle opkaldene, de modtager.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse