fbpx

Børneulykkesforsikring | Forsikringen til dit barn

Vi vil alle sammen kun vores børn det bedste.

Tanken om sygdom eller skader på barnet er næsten ubærligt.

Derfor tænker rigtig mange nok også, at det ikke sker for dem: ”Det sker ikke for vores barn”.

Dog kan alle børn blive syge, og alle børn kan komme ud for større eller mindre ulykker.

Selvom dette lyder som det værste mareridt, kan det blive endnu værre; det kan blive til et mareridt, du bare ikke kan vågne fra, hvis du ikke har tegnet en børneulykkesforsikring for dit barn.

Hvis du ikke har dette, kan du nemlig ikke få dækket noget fra forsikringen – heller ikke selvom dit barn får varige mén.

Herunder kan du læse meget mere om børneulykkesforsikringen; hvad det er, hvorfor det er en god ide at tegne den, og hvad den dækker.

Hvad er en børneulykkesforsikring?

En børneulykkesforsikring er, som navnet antyder en ulykkesforsikring til dit barn. Ligesom du bør have en ulykkesforsikring til dig selv, bør du også have en til dit barn. Hvis dit barn kommer ud for en ulykke eller bliver syg, kan denne forsikring nemlig dække nogle eller alle udgifter i forbindelse med dette. Især er dette relevant for børn. De sidder nemlig sjældent stille, deres motorik er ikke fuldt udviklet, de afprøver egne grænser – og det kan betyde skader. De fleste har prøvet at komme til skade som børn, og for at give dit barn og dig selv de bedste forudsætninger, hvis det skulle ske, skal du tegne en børneulykkesforsikring.

Børneulykkesforsikringen dækker alle steder

Engang var børnene dækket af en børneulykkesforsikring, som kommunen kunne tegne, når de var i institution. Dette er dog ikke tilfældet længere. Hvis dit barn kommer til skade i skolen, i børnehaven eller et andet sted, er der ikke nogen forsikring, der dækker – med mindre du altså har tegnet en børneulykkesforsikring.

Børneulykkesforsikringen dækker dit barn, uanset hvor det er; om det er derhjemme, i skolen, på legepladsen eller et helt fjerde sted er altså underordnet. Med en børneulykkesforsikring er dit barn altid dækket i tilfælde af skader og/eller sygdom.

Hvad dækker en børneulykkesforsikring?

Når du skal tegne en børneulykkesforsikring, skal du altid undersøge hos det pågældende forsikringsselskab, hvad forsikringen dækker. Som udgangspunkt dækker en børneulykkesforsikring dog altid en erstatning, hvis dit barn får varige mén efter sygdom eller skader. Typisk starter erstatningsgrundlaget ved en méngrad på 5 procent.

Derudover dækker en børneulykkesforsikring også typisk behandling hos kiropraktor, fysioterapeut eller andet, hvis dette er nødvendigt efter en ulykke. Hvis dit barn har beskadiget en eller flere tænder i en ulykke, dækker børneulykkesforsikringen også dette. Dette gælder også, selvom skaden først viser sig mange år efter, eller hvis behandlingen af en anden grund først starter senere.

Børneulykkesforsikringen dækker tandskader, selvom de behandles, efter barnet er blevet voksent – så længe du indberetter tandskaden til forsikringen, så snart den sker.

Ofte dækker en børneulykkesforsikring også hospitalsophold til dig i forbindelse med dit barns sygdom, ligesom du kan få udbetalt et engangsbeløb i forbindelse med konstateringen af visse sygdomme.

Forskel på børneulykkesforsikring og børneforsikring

Forskellige forsikringsselskaber har forskellige forsikringer – og derfor skal du også altid tjekke dækningen i børneulykkesforsikringen hos de enkelte forsikringsselskaber. Nogle forsikringsselskaber skelner mellem en børneulykkesforsikring og en børneforsikring. Dette skal du være opmærksom på, hvis du vil tegne en ulykkesforsikring til dit barn.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse