fbpx
Fortæl os om dit fritidshus
Skridt 1/2

Kan du få en bedre pris på din fritidshusforsikring?

Vidste du, at 25% af danskerne kan opnå fordele ved at skifte forsikringsselskab? Indhent flere tilbud på fritidshusforsikring og se om du er en af de heldige.

Vidste du at?

1 ud af 4 af de danskere, der gennemgår sine forsikringer, vælger at skifte selskab. Når danskerne skifter forsikring, opnår de enten en billigere pris, bedre dækning eller bedre sammenhæng mellem dækning og pris.
Mere end ni ud af 10 danskere, der skiftede forsikringsselskab i forhold til deres indboforsikring, fik en bedre pris eller aftale ud af skiftet.
Ifølge undersøgelsen får 53 pct. af de danskere, der skifter forsikringsselskab, en lavere pris efter skiftet. En tredjedel får en bedre forsikringsdækning.
Bliv klog på

Pris: Hvad koster en fritidshusforsikring?

Overvejer du at forsikre dit fritidshus?

Prisen på en fritidshusforsikring varierer afhængigt af flere faktorer, herunder størrelse, kvalitet og beliggenhed.

Vi vil give dig en idé om de gennemsnitlige omkostninger og dækningsmuligheder for fritidshusforsikringer.

Hvad koster en fritidshusforsikring?

Prisen på en fritidshusforsikring varierer ligeså meget som fritidshusene selv varierer i størrelse, kvalitet, alder, tagtype og beliggenhed. Derudover påvirker dækningen også prisen. Nogle fritidshusforsikringer dækker kun selve huset, ligesom en almindelig husforsikring, mens andre også inkluderer dækning af indboet.

Hvis vi tager udgangspunkt i et gennemsnitligt, nyere fritidshus på 50 m2, vil prisen typisk ligge mellem 2.000 kr. og 4.000 kr. afhængigt af forsikringsselskab og dækning.

Læs mere: Hvordan forhandler du med dit forsikringsselskab?

Er en fritidshusforsikring lovpligtig?

Nej, det er ikke lovpligtigt at have en fritidshusforsikring, men din bank eller realkreditinstitut vil kræve, at du har en brandforsikring, hvis du har lån på huset.

Derudover bestemmer du selv, hvordan du vil tegne din fritidshusforsikring.

Hvad dækker en fritidshusforsikring?

En fritidshusforsikring dækker selvfølgelig bygningerne, og hos nogle forsikringsselskaber dækker den også indboet. Det vil sige, at det i mange tilfælde er en kombination af en husforsikring og en indboforsikring.

Hvad koster en husforsikring årligt?

Hvis vi ser på den gennemsnitlige pris, vil en husforsikring normalt koste mellem 3.500 kr. og 7.000 kr. om året.

Dog kan prisen let være højere, hvis ejendommen er meget stor, har bevaringsværdi eller er fredet. Det kan dog være svært at sammenligne husforsikringer fra forskellige selskaber, da de sjældent dækker helt ens.

Konklusion

Prisen på en fritidshusforsikring variere baseret på faktorer som størrelse, kvalitet, alder og beliggenhed af fritidshuset. Det anbefales at undersøge flere forsikringsselskaber for at finde den bedste dækning og pris.

Husk også, at selvom en fritidshusforsikring ikke er lovpligtig, kan det være nødvendigt at have en brandforsikring, hvis der er lånejendommen.

Vælg forsikringsdækning, der passer bedst til dine behov for at beskytte dit fritidshus og dets indbo.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

 

Indholdsfortegnelse