Bliv klog på

Forsikringsselskaber | Liste over de 20 største danske forsikringsselskaber

Det kan være besværligt at navigere rundt i forsikringsbranchen.
På denne side kan du få et overblik over forsikringsselskaber og nogle relevante processer, der kan blive aktuelle for dig med forsikringer.

Forsikringsselskaber

Der findes rigtig mange forsikringsselskaber her i Danmark. Nogle er specialiseret mod en bestemt type forsikring eksempelvis rejseforsikringer og veteranbilforsikringer.

Hvad er et forsikringsselskab?

Et forsikringsselskab er en betegnelse for en finansiel virksomhed, ofte aktieselskaber eller en eller anden form for gensidige selskaber, der mod betaling overtager individuelle eller erhvervsmæssige risici i henhold til blandt andet  Lov om finansiel Virksomhed og Lov om Forsikringsformidling.

Hvordan klager jeg over forsikringsselskab?

Hvis du vil klage over dit forsikringsselskab, skal du klage til Ankenævnet for Forsikring. Ankenævnet for Forsikring er et uafhængigt, autoriseret, privat ankenævn, der behandler og hjælper med forsikringsklager fra private forbrugere om forsikrings- og pensionsforhold.

Du skal klage online via Ankeforsikring.dk, hvor du skal udfylde et klageskema. Den typiske sagsbehandlingstid er 6-8 måneder. Du skal betale et klagegebyr på 200 kr.

Hvis du er utilfreds med ankenævnets afgørelse, har du stadig ret til senere at gå til domstolene med din sag. Du kan også gå direkte til domstolene med din sag.

Hvilke forsikringsselskaber har flest klager?

På Ankenævnet for Forsikrings hjemmeside kan du se komplette statistikker over, hvilke forsikringstyper og selskaber som får flest klager. De selskaber som fik flest klager i 2017 var Tryg, TopDanmark og IF.

Sammenligning: Bedste forsikringsselskab

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne priser på forsikringer og forsikringsselskaber. Det er Forbrugerrådet Tænk og Forsikring & Pension som står bag Forsikringsguiden.

Lærestandens Brandforsikring er mange gange blevet kåret til det bedste forsikringsselskab.

Ifølge FindForsikring.dk var Lærestandens Brandforsikring, Bauta og FDM Forsikring i top tre over de forsikringsselskaber med de mest tilfredse kunder i 2015.

Liste over de 20 største forsikringsselskaber i Danmark

Kilde: Forsikring og pension (eksternt link)

Forsikringsselskaber i Danmark

Kilde: Forsikring og pension

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse