fbpx

Hvilket forsikringsselskab var det bedste i 2018?

De danske forsikringsselskaber scorer højt på kundetilfredshed. Sådan har det været i mange år, og 2018 var ingen undtagelse. Men hvilket forsikringsselskab havde de mest tilfredse kunder i 2018?

Langt de fleste danskere har et forsikringsselskab. Det giver tryghed at have en forsikring, der dækker, hvis uheldet rammer. Men er vi danskere tilfredse med vores forsikringsselskaber? Det korte svar er ja. Faktisk er Danmark det land i Skandinavien, der har de mest tilfredse privatkunder i forsikringsbranchen. Her kan du læse om det bedste forsikringsselskab i 2018.

Hvor tilfredse er danskerne med deres forsikringsselskaber?

Danskernes tilfredshed med deres forsikringsselskaber bliver hvert år målt af EPSI Rating. Kundetilfredsheden bliver målt på en skala fra 0-100, hvor 100 er det højeste. I 2018 lå kundetilfredsheden hos privatkunder i de danske forsikringsselskaber på 77,4, og det er det højeste tal i Skandinavien. Det er sjældent, at en branche har en kundetilfredshed på mere end 75. Faktisk er forsikringsbranchen en af de brancher i Danmark, der har de mest tilfredse privatkunder.

Hvilket forsikringsselskab var det bedste i 2018?

Det var ikke meget, der adskilte de tre bedste forsikringsselskaber i 2018. Vestjylland Forsikring løb med sejren med en kundetilfredshed på hele 85,7. Derfor er Vestjylland Forsikring det bedste forsikringsselskab i 2018, hvis man måler på kundetilfredshed. Vestjylland Forsikring løb altså med førstepladsen. Ifølge undersøgelsen opfattes Vestjylland Forsikring som et pålideligt forsikringsselskab, hvor det er let at være kunde. Popermo Forsikring havde i 2018 en kundetilfredshed på 85,5 og fik en andenplads, mens Lærerstandens Brandforsikring blev det tredjebedste forsikringsselskab med en score på 85,1. Forsikringsbranchens gennemsnit var i 2018 77,4.

Hvordan er undersøgelsen blevet foretaget?

EPSI Rating har foretaget undersøgelsen ved at telefoninterviewe mere end 3.500 privatkunder i forsikringsbranchen. Privatkunderne, der deltog i undersøgelsen, var mellem 18 og 79 år og kunder i et forsikringsselskab. Kundernes tilfredshed blev opgjort på en skala fra 0 til 100. Gennemsnittet for de fleste virksomheder ligger mellem 60 og 75. Virksomheder med et indeks under 60 er i risiko for at miste kunder, mens virksomheder over 75 ligger godt i forhold til deres kunder.

Hvad forventer forsikringsselskabernes kunder?

Tidligere undersøgelser fra EPSI Rating viser, at kunder, der har anmeldt en skade, er mere tilfredse med forsikringsselskabet end de kunder, der ikke har anmeldt en skade. I 2018 var de to grupper dog lige tilfredse med deres forsikringsselskab. Men hvad forventer kunderne af deres forsikringsselskab? Undersøgelsen fra EPSI Rating viser, at forsikringskunderne forventer løbende information, når de har anmeldt en skade. Det gælder ikke kun i forsikringsbranchen, men også i andre brancher. Kunder i dag har en meget større forventning til, at virksomheden fortæller, hvad der sker, og hvornår det sker. Løbende information er altså en af de faktorer, der betyder noget for forsikringskunder i dag.

Sådan finder du dit forsikringsselskab

Når du skal finde et godt forsikringsselskab, kan du med fordel kigge på EPSI Ratings liste over kundetilfredshed hos de danske forsikringsselskaber. Her kan du danne dig et overblik over, hvilke forsikringsselskaber der klarede sig bedst i 2018. Du kan også se, hvordan forsikringsselskaberne klarede sig året forinden. For mange handler et godt forsikringsselskab også om pris. Hvis du har brug for at sammenligne priser på forsikringsselskaber, kan du med fordel indsamle tilbud online. Der findes flere forskellige sammenligningssider på nettet, hvor du kan indhente tilbud på forsikringer. Når du skal finde den helt rigtige forsikring, kan det betale sig at bruge tid på at undersøge markedet. Når uheldet rammer, er det guld værd at have et godt forsikringsselskab. Som kundetilfredshedsundersøgelsen viser, er der heldigvis mange gode forsikringsselskaber at vælge mellem i Danmark.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse