fbpx

Er du advokat, bør du have styr på din forsikring

Arbejder du i en advokatvirksomhed eller et advokatfællesskab, så skal du være sikker på, at du ved, hvilke forsikringer I skal tegne og bør tegne. Hvis ikke det er tilfældet, kan det nemlig koste dyrt i sidste ende.

Netop inden for advokatbranchen er der et par obligatoriske forsikringer, som man ikke kommer udenom.

Her er der hovedsageligt tale om en lovpligtig ansvars- og garantiforsikring, som går ind og dækker jer i tilfælde af, at en klient oplever formuetab som følge af dine eller kollegaernes handlinger.  Forsikringen går ind og sikrer jer mod at skulle dække et værditab hos en kunde af egen lomme. Og det kan blive utrolig dyrt.

Hvis du taber en erstatningssag, kan det veje tungt i budgettet. Med en forsikring på hånden er det dog en bekymring, I kan undgå på kontoret. En undtagelse for dækningen er selvfølgelig, at advokaten ikke har forvoldt skade med vilje.

Andre aktuelle forsikringer som er gode at have

Det er vigtigt at påpege, at en ansvarsforsikring er obligatorisk for advokater – også selvom de er ansat i en organisation eller en virksomhed. Har du et advokatkontor, så er der dog en række forsikringer, som du bør overveje for at undgå økonomiske gener i fremtiden og lette potentielle bekymringer, når kunder klager, eller en bygning braser sammen.

Er der mere end én person ansat i en virksomhed – dvs. at den har ansatte – så er en arbejdsskadeforsikring lovpligtig. Den går ind og dækker økonomisk, når medarbejdere påføres skade eller fysiske mén fra en arbejdsplads, som er pådraget i arbejdstiden. Indehaveren er undtaget, men det er altid en god idé, at alle mand er dækket af en form for forsikring.

Derudover bør den bygning, virksomheden eventuelt ejer, forsikres med en bygningsforsikring i tilfælde af, at der sker skade på lokalerne eller konstruktionen, som kan være dyre at dække. En rejseforsikring er et must, hvis medarbejderne ofte skal sendes til udlandet for at møde klienter og føre sager, mens en kriminalitetsforsikring kan give ro i sjælen eller pengepungen, hvis en af de ansatte har begået svig eller stjålet af kassen.

Advokater hører til en lidt speciel kategori

På nogle områder hører advokater lidt til deres egen kategori inden for forsikringsverdenen. Ansvars- og garantiforsikringen er eksempelvis ikke obligatorisk ved alle typer af virksomheder. Og nogle forsikringstyper anbefales mere til advokater end til lad os sige en landmand eller en butiksejer.

Det er dog altid godt at undersøge markedet grundigt og få fat i tilbud på en erhvervsforsikringspakke fra et par forskellige udbydere, så er der noget at sammenligne og forhandle med. Du kan både ringe til en rådgiver og indhente information online, så du, kollegaerne og chefen kan tage en beslutning på et oplyst grundlag.

Det kan ikke betale sig at springe over, hvor gærdet er lavest

Det kan måske virke som en dyr post i budgettet, når der skal sættes summer af til forsikringsudgifter. Men det er ingenting sammenlignet med, hvad blot en enkelt regning ud af det blå kan koste, hvis en klient lægger sag an, eller en bygning eksploderer med alt IT-udstyr og inventar i. For ikke at tale om mennesker.

Gør derfor dig selv og virksomheden den tjeneste at have styr på det fra begyndelsen, så store udgifter ikke bliver en ekstra stressfaktor, når først uheldet af den ene eller den anden art er ude. Ingen mennesker er fejlfrie, og netop som advokat, hvor man arbejder med rådgivninger og klienter i følsomme sager, kan man snildt komme ud i situationer med erstatningskrav.

Virksomheden kan bakke op om sine medarbejdere ved at have tegnet tilstrækkelige forsikringer og yde økonomisk rygdækning i kriser.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse