fbpx

Danica Pension

Danica Pension er et livsforsikringsselskab og en af de største pensionskasser i Danmark. Pensionskassen tilbyder, udover pension, en række forsikringer til privatpersoner, der især relaterer sig til sundhed og sygdom. Du kan læse mere om Danica Pension her.

Leder du efter en pensionskasse eller en forsikring? Hvis du er på jagt efter en pensionskasse eller sundhedsforsikringer, kan Danica Pension være det rette valg for dig. Her kan du blive klogere på, hvad Danica Pension er.

Hvad er historien bag Danica Pension?

Danica Pension hed oprindeligt Statsanstalten for Livssikring. Den blev oprettet i 1842 i to dele, hvor den ene hed Livrente- og Forsørgelsesanstalten af 1842, mens den anden hed Livsforsikringsanstalten i København. Fra 1848 fik de to anstalter én bestyrelse og én direktion, som den danske konge udnævnte. I 1870 opløste man begge, men oprettede Livsforsikrings- og Forsørgelsesanstalten af 1871. I 1893 ændrede den navn til Statsanstalten for Livsforsikring, og indtil 1872 var det den eneste livsforsikring i Danmark. I 1990 blev Statsanstalten omdannet til et aktieselskab og dermed privatiseret. Forsikringsselskabet Baltica købte størstedelen af aktierne i 1990 og valgte navnet Danica.

Danske Bank overtog Baltica-koncernen i 1994. Danica Pension er i dag ejet 100 % af Danske Bank og er et datterselskab i Danske Bank-koncernen. Danica Pension har regionskontorer i flere af de store danske byer og har desuden datterselskaber i Norge og Sverige. I alt har Danica Pension 900 medarbejdere i de tre lande. Danica Pension er i dag et af de største pensionsselskaber i Danmark med 800.000 kunder. Pensionskassen er specialiseret i livsforsikringer, pensionsordninger og sundhedsforsikringer. Danica Pension har i dag hovedsæde i Kongens Lyngby.

Hvilke forsikringer kan jeg få hos Danica Pension?

Udover at være et pensionsselskab tilbyder Danica Pension også en række forsikringer:

  • Tab af erhvervsevne
  • Kritisk sygdom
  • Dækning ved dødsfald
  • Sundhedssikring
  • Børnesundhedssikring
  • Sundhedssikring til din partner

Som du kan se på listen, tilbyder Danica Pension en række forsikringer, der især relaterer sig til sundhed og sygdom. Sundhedsforsikringen kan tegnes af personer, der er mellem 18 og 60 år og bor i Danmark, mens Kritisk Sygdom kan tegnes af personer, der er mellem 18 og 50. For at tegne Kritisk Sygdom, skal du oprette en pensionsopsparing hos Danica Pension. Prisen på forsikringerne afhænger blandt andet af din alder, så hvis du er interesseret i priserne, bør du kontakte Danica Pension. Danica Pension tilbyder desuden en pension. Hvis du allerede har et pensionsselskab, men ønsker at flytte pensionen til Danica Pension, kan du ringe til Danica Pension, der kan rådgive dig om dine muligheder. Her kan du også få oplyst omkostninger, vilkår og priser.

Hvad er særligt ved Danica Pension?

Danica Pension beskriver selv, at pensionskassen har et socialt ansvar. Det kommer til udtryk i den måde, Danica Pension investerer kundernes penge på. Danica Pension investerer ikke i virksomheder, der bevidst overtræder de normer for miljø, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og antikorruption, der er internationalt anerkendte. Derudover har Danica Pension, ligesom resten af Danske Bank-koncernen, en ambition om at drive forretningen på en ansvarlig måde i forhold til resten af samfundet. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt for Danica Pension, at der er fuld åbenhed om alt det, som kunderne gerne vil vide mere om. Det betyder, at eksempelvis afkast og omkostninger skal kommunikeres åbent og tydeligt til pensionskassens kunder.

Find det rigtige selskab

Uanset om du er på jagt efter et pensionsselskab eller et forsikringsselskab, kan du hente hjælp online. Der findes nemlig mange sammenligningssider, som kan hjælpe dig med at finde gode priser. Hvis du vil vide mere, kan du kontakte de enkelte forsikrings- og pensionsselskaber og tage en uforpligtende snak. Hvis du vil vide mere om pension og forsikringer hos Danica Pension, kan du gå ind på Danicapension.dk. Her kan du blandt andet tage et pensionstjek og finde kontaktoplysningerne til Danica Pension.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse