fbpx

Højrentekonto | Hvad er det?

Ved du, hvad en højrentekonto er? Hvis ikke, så kan du med fordel læse med her, hvor vi gennemgår, hvad en højrentekonto er, og hvad du kan bruge den til.

Du kan med fordel åbne en højrentekonto, hvis du gerne vil passe godt på dine penge. På den måde kan du nemlig sikre, at dine penge ikke mister deres værdi. Her kan du læse mere om, hvad en højrentekonto er.

Hvad er en højrentekonto?

Dine penge mister værdi, hvis du har dem stående på en almindelig bankkonto. På grund af inflation bliver pengene nemlig hele tiden mindre værd, og derfor er det vigtigt at sikre, at pengene ikke mister deres værdi. Det kan du gøre ved investere dem i eksempelvis aktier og obligationer. På den måde kan du ende med at få store afkast på din investering. Til gengæld er der også en forholdsvis stor risiko forbundet med aktier og obligationer. Hvis du vil investere dine penge forholdsvist sikkert, kan du derfor vælge en højrentekonto i banken. En højrentekonto giver dig et langt større afkast end en almindelig bankkonto, fordi renten er højere.

Hvorfor skal jeg have en højrentekonto?

Den bedste grund til at have en højrentekonto er, at du kan bruge den til at passe på dine penge. Det er en næsten risikofri investering, som du kan bruge til at sikre, at dine penge ikke mister sin værdi med tiden. Det er en stor fordel at have en opsparingskonto, fordi du kan bruge den, hvis du akut får brug for penge. Det er ligeledes en stor fordel, hvis du en dag gerne vil tage et stort lån, fordi banken ofte vil bede om, at du betaler en del af beløbet selv. Derfor er der rigtig gode grunde til allerede at oprette en højrentekonto i dag, hvis du vil være sikker på, at dine penge ikke mister deres værdi.

Hvor kan jeg oprette en højrentekonto?

Du kan både oprettet en højrentekonto i en fysisk bank og i en online bank. Renten er ofte højere i de online banker, end den er i de fysiske banker. Du kan med fordel bruge en af de mange online sammenligningssider, når du skal finde en bank, der tilbyder en højrentekonto med en god rente. På sammenligningssiderne kan du se, hvor høj en rente banken tilbyder, hvor mange penge du mindst skal investere, om renten er fast eller variabel og hvor lang binding kontoen har. Den bedste højrentekonto er altså ikke nødvendigvis den med den højeste rente, da du skal finde den højrentekonto, der passer til netop dine behov.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg opretter en højrentekonto?

Du skal være opmærksom på, at du på en højrentekonto ofte skal binde pengene i en periode. Du kan godt hæve pengene før tid, men hvis du gør det, skal du betale en dekort af det hævede beløb. Renten kommer an på, hvor lang tid du binder pengene, og hvor meget du starter med at sætte ind på kontoen. Hvis du sætter mindre end 750.000 kroner ind på kontoen, er de dækket af Indskudsgarantifonden, hvis banken går konkurs. Derfor er penge investeret på en højrentekonto en rimelig sikker investering, hvis du investerer mindre end 750.000 kroner. Derudover skal du være opmærksom på, at der både findes højrentekontoer med fast og variabel rente. Med en fast rente ligger renten helt fast, mens en konto med en variabel rente kan blive ændret af banken uden varsel. Sidst, men ikke mindst, skal du være opmærksom på, at banken kan kræve et administrationsgebyr for at oprette kontoen. Når du er opmærksom på dette, kan du allerede oprette en højrentekonto i dag.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse