fbpx

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Et boliglån er uden tvivl en dyr omgang, og det vil det formentlig være for de fleste mennesker. Står du og skal investere i et hus, er du helt sikkert interesseret i at vide, hvor meget du kan låne til at købe et hus for.

Dette kan umiddelbart lyde som et svært og kompliceret spørgsmål, men heldigvis er det blevet meget nemmere at svare på spørgsmålet ”hvor meget kan jeg låne til hus?” i dag. Det kan du læse meget mere om her i artiklen.

Udregn det beløb du kan købe bolig for

Er du blevet forelsket i et hus, som du ønsker at købe, er det de færreste mennesker, der har penge på lommen her og nu til at betale for det. Derfor er det nødvendigt at tage et boliglån. Tænker du i den forbindelse ”hvor meget kan jeg låne til hus?”, skal du ej fortvivle længere. Dette kan du nemlig få svar på ved at huske på tommelfingerreglen:

  • Din husstandsindkomst gange fire (gældsfaktoren).

Ved at udregne ovenstående får du nemlig det beløb, som du har mulighed for at købe bolig for. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at hvis du har en anden gæld, det kan være et SU-lån eller billån, hvilket der er mange danskere, der har, skal denne gæld trækkes fra. Det er herudover en forudsætning, at du skal have 5% af det, boligen koster, og alle omkostninger til udbetalingen af boligen. Disse 5% til boligens udbetaling er altså noget, der kommer udover ovenstående regnestykke.

Renten på boliglån ligger lige nu i den lave ende

Ved brug af dette regnestykke kan du altså hurtigt og nemt få svar på spørgsmålet ”hvor meget kan jeg låne til hus?”, hvilket uden tvivl er et spørgsmål, de fleste danskere kommer til at stille sig selv på et eller andet tidspunkt i deres liv. I den forbindelse bør du være opmærksom på, at renten på boliglån i øjeblikket ligger i den lave ende. Det vil altså sige, at du i dag skal betale mindre for et boliglån, end det har været tilfældet tidligere.

Tidligere forholdt det sig ydermere sådan, at ens rådighedsbeløb spillede en meget større rolle, når det kom til spørgsmålet ”hvor meget kan jeg låne til hus?”, og hvor meget gæld du måtte optage. I dag er denne situation helt anderledes. Minimumsgrænsen for dit rådighedsbeløb er selvfølgelig stadig vigtigt. Men i dag er det mere gældsfaktoren, du skal være opmærksom på, når det kommer til, hvor mange penge du har mulighed for at låne til køb af en bolig.

Derfor er det vigtigt at fokusere på gældsfaktoren

Grunden til at det er vigtigt have fokus på gældsfaktoren er, at det er en sikkerhed for, at de mennesker, som har købt en dyr bolig gennem et billigt lån, stadig kan blive boende, selv hvis boligen en dag skulle falde i værdi. Det kan også være, at renten pludselig stiger voldsomt, og derfor er dette fokus på gældsfaktoren vigtigt, da man på den måde stadig vil kunne have råd til at blive boende i sin nye bolig. Af denne årsag er det en god idé at undersøge helt præcis, hvad der bestemmer lånegrænsen, inden man låner penge til en bolig.

Indhent flere finansieringstilbud så du kan planlægge dit boligkøb

I ovenstående artikel er du blevet præsenteret for relevant information vedrørende, hvor stort et beløb du har mulighed for at låne i forbindelse med købet af et nyt hus. På den måde er du forhåbentlig blevet meget klogere og har et bedre overblik over din økonomiske situation. Det er vigtigt, at man har styr på samtlige regler vedrørende boliglån, da det er en dyr affære at købe hus, og du kan hurtigt ende med at betale for meget for lånet, hvis du ikke er opmærksom.

Når du har fået svar på spørgsmålet ”hvor meget kan jeg låne til hus?”, er du formentlig interesseret i at undersøge, hvad hele boligkøbet i sidste ende vil koste dig. I den forbindelse bør du indhente flere finansieringstilbud på din bolig, så du nemmere kan planlægge boligkøbet.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse