fbpx

Kreditforeningslån | Sådanne finder du det bedste!

Når det kommer til at skulle finde et kreditforeningslån, er der mange danskere, der har tendens til at vælge det første og det bedste lån, de finder på markedet. Det er bestemt en skam, da de på den måde kan risikere at skulle betale alt for meget.

I stedet bør man tage det roligt og undersøge lånmarkedet grundigt. Det tager naturligvis noget tid, men i stedet kan du på den måde lettere finde et kreditforeningslån, der er billigere og mere fordelagtigt for dig.

Det er derfor tid, der uden tvivl er godt givet ud i sidste ende, og du kan læse meget mere om, hvordan du finder et fordelagtigt kreditforeningslån her i artiklen.

Der er stor forskel på lånenes renter, bidragssatser og gebyrer

Der findes i dag forskellige kreditforeninger, hvorfor der er stor forskel på de lån, de hver især tilbyder danskerne. Det gælder ikke mindst, når det kommer til disse låns renter, men der er tilmed stor forskel på bidragssatserne og gebyrerne. Derfor bør du altså ikke bare vælge det første og bedste lån, du finder. Det er naturligvis den letteste løsning, men du kan ende med at betale rigtig meget for et lån, der ikke er særligt fordelagtigt for dig.

I stedet bør du bruge tid på at undersøge, hvilke kreditforeningslån der findes på markedet netop nu, så du kan ende med et billigt og fordelagtigt lån, som passer til dine behov.

Udgifterne til et kreditforeningslån kan inddeles i to kategorier

I jagten på et fordelagtigt kreditforeningslån, er det meget vigtigt, at du sørger for at undersøge alle udgifterne i forbindelse med lånet. I den forbindelse bør du vide, at du kan inddele udgifterne til denne låntype i to kategorier. Disse er henholdsvis:

  • De faste omkostninger – disse skal betales, når du optager lånet
  • De løbende omkostninger – disse skal betales samtidig med, at du tilbagebetaler lånet.

Der er således mange omkostninger forbundet med et kreditforeningslån, hvorfor det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal sammenligne lånene med hinanden, når man ønsker at finde det mest fordelagtige kreditforeningslån. Heldigvis findes der et nemt og brugbart redskab i den forbindelse, og det er at kigge på lånets ÅOP.

Sammenlign kreditforeningslån med hinanden ved hjælp af ÅOP

ÅOP er en forkortelse, og det er uden tvivl det vigtigste tal, du skal bruge, hvis du gerne vil sammenligne lån med hinanden. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent, og det vil sige, at tallet indeholder samtlige ydelser, renter og gebyrer, du skal betale i forbindelse med det pågældende lån. Der er mange danskere, der som sagt er lidt for hurtige, når de skal optage lån, og flere lader sig for eksempel friste af billige renter ved en låntype, der i sidste ende viser sig at være meget dyr.

Men hvis du udelukkende sammenligner lånene ved hjælp af deres ÅOP, kan du slippe for ubehagelige og dyre overraskelser undervejs.

Det spiller også en rolle, hvilken låntype du ønsker

Vil du således gerne finde et fordelagtigt kreditforeningslån, kan du spare mange penge, hvis du indhenter flere tilbud og derefter sammenligner lånenes ÅOP med hinanden. Som tidligere nemt kan der være stor forskel på priserne for denne type lån hos de forskellige kreditforeninger, der findes i dag. Der findes fire kreditforeninger i Danmark på nuværende tidspunkt, og disse er:

  • BRF kredit – ejet af Jyske Bank
  • Nordea Kredit – ejet af Nordea Bank
  • Realkredit Danmark – ejet af Danske Bank
  • Totalkredit – ejet af Nykredit.

Det spiller også en vigtig rolle, hvad det er for en låntype, du ønsker at optage. Derfor er det vigtigt, at du overvejer grundigt forinden, hvilken type lån der passer bedst til lige netop dit kreditforeningslån. Herefter kan du med fordel sammenligne alle omkostningerne på lånetyperne mellem kreditforeningerne. Det kan umiddelbart god lyde som en tidskrævende og kompliceret proces, men du vil i sidste ende blive rigtig glad for, at du gjorde dette ekstra stykke arbejde.

Det betyder nemlig, at du lettere vil kunne finde frem til et mere fordelagtigt kreditforeningslån for dig, hvorfor du i sidste ende kan spare mange penge.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse