fbpx

Obligationer | Det skal du vide

Hvis du er i tvivl om, hvad obligationer er, så er du langt fra alene. De kan dog både have betydning for dig, hvis du skal tage et lån, og hvis du vil investere dine penge i obligationer. Du kan læse om obligationer og kursen på dem her.

Obligationer har betydning for dig, der tager et lån, og dig, der gerne vil investere. En obligation er nemlig et lån, som er tilknyttet en rente og en løbetid. Vi gennemgår her, hvad obligationer er, og hvad de har af betydning for dig.

Hvad er obligationer?

Obligationer er nemlig et lån, der eksempelvis udstedes til staten, til en virksomhed eller til et realkreditinstitut. Obligationer kan både have betydning for dig, hvis du investerer, og hvis du tager et lån. Hvis du vælger at købe en obligation, så låner du penge ud til en af de ovenstående parter. Hvis du låner penge i et realkreditinstitut, vil realkreditinstituttet finansiere lånet ved at sælge obligationer, som eksempelvis har penge i din bolig. Det fungerer på den måde, at realkreditinstituttet udsteder obligationerne til investorer, som så giver penge til realkreditinstituttet. De penge bruges til at betale dit lån. Når du betaler lånet tilbage, betaler du afdrag på lånet samt renter og bidrag til investorerne og realkreditinstituttet.

Hvad betyder kursen på obligationer?

Kursen på en obligation er prisen for at købe én obligation på et bestemt tidspunkt. Hvis du skal låne penge til en bolig, så udstedes der rigtig mange obligationer, da et boliglån er et stort lån. Prisen eller kursen på en obligation lægges fast, når obligationen bliver købt eller solgt. Kursen på en obligation er styret af udbud og efterspørgsel. Hvis du har brug for at se en oversigt over dagens kurs på obligationer, kan du nemt og hurtigt finde det på nettet. På den måde kan du få et overblik over, hvad det koster at købe eller sælge en obligation lige nu.

Bør jeg investere i obligationer?

Hvis du overvejer at investere, er det en mulighed at investere penge i obligationer. Der er fordele ved at investere i obligationer. De giver eksempelvis et ret stabilt afkast. Det betyder, at du får et højere afkast ved at investere dine penge i obligationer end ved at have pengene stående på en konto i banken. Overordnet set siger man, at der er en lav risiko ved at investere i obligationer. Man siger også, at det er sikrere at investere i obligationer end i aktier. En af de største fordele ved at investere i obligationer er, at du hele tiden tjener penge på dem. Du får nemlig afdrag og renter, når du investerer i obligationer. Hvis du investerer i obligationer, kan du altså se dine penge vokse. Hvis du overvejer at investere i obligationer, bør du sætte dig grundigt ind i emnet på forhånd.

Find det bedste lån

Hvis du står og skal finde det bedste lån, kan du finde meget hjælp på nettet. Hvis du skal tage et boliglån, så er et lån i et realkreditinstitut langt det billigste. Du kan låne op til 80 % af værdien på din bolig i et realkreditinstitut. Når du skal tage et lån, er det altid en god idé at indhente flere forskellige tilbud, så du er sikker på, at du får et lån, der passer til dig og din økonomi. Du kan bruge nettets mange sammenligningssider og hente tilbud, når du skal finde det helt rigtige lån. Hvis du har brug for mere personlig kontakt, kan du også altid rette henvendelse til et eller flere realkreditinstitutter, der kan hjælpe dig og give tilbud på lån.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse