fbpx

Realkreditlån | Det skal du vide

Hvis du drømmer om fast ejendom, skal du højest sandsynligt tage et realkreditlån. Men hvad skal du være opmærksom på, og hvordan finder du det billigste realkreditlån? Det kan du læse mere om her.

Drømmer du om at eje i stedet for at leje? Det er de færreste, der har råd til at betale en bolig kontant. Derfor er det for det meste nødvendigt at tage et boliglån. Et realkreditlån kan hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme. Her kan du læse mere om, hvad et realkreditlån er.

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, som man ofte tager, når man køber fast bolig. Du tager lånet i et realkreditinstitut, der finansierer lånet ved at sælge obligationer, der har sikkerhed i din bolig. Realkreditinstituttet udsteder obligationerne til investorer, som betaler penge til realkreditinstituttet. Pengene for obligationerne bruges til dit lån. Når du betaler tilbage på lånet, betaler du renter, bidrag og afdrag på lånet til realkreditinstituttet og investorerne.

Realkreditlånet er et af de billigste lån på markedet. Lånet har en lang afdragsperiode, men det betyder også, at renten er lavere end ved andre typer af lån. Derfor er realkreditlånet også det mest populære, når det kommer til at låne penge til fast bolig. Når du skal låne penge til en bolig, kan du overordnet set vælge mellem to typer af lån – et banklån og et realkreditlån. Langt de fleste vælger et realkreditlån, da renten er billigere på et realkreditlån end på et banklån. Det er et lovkrav, at du selv skal kunne betale 5 % af beløbet, når du låner penge til en bolig. I realkreditinstituttet kan du låne op til 80 % af boligens værdi. Mange vælger at betale de resterende 15 % ved at tage et banklån.

Når du tager et realkreditlån, kan du vælge mellem et lån med variabel rente og et lån med fast rente. Et lån med variabel rente er det mest risikable af de to, da renten varierer alt efter markedsrenten. Typisk er et lån med variable rente dog også billigere end et lån med fast rente. Hvis du derimod vælger et lån med en fast rente, bliver renten låst, når du tager lånet. Det betyder, at renten er fast i al den tid, du betaler af på lånet.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du tager et realkreditlån, er det vigtigt, at du vælger det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Før du tager et realkreditlån, kan du overveje følgende punkter:

  • Du skal vælge mellem et lån med fast rente og et lån med variabel rente.
  • Du bør sammenligne flere forskellige lån, så du finder det bedste og billigste lån.
  • Du skal selv kunne betale 5 % af købssummen.
  • Du kan låne op til 80 % af købssummen, når du tager et realkreditlån til en helårsbolig.
  • Hvis du tager et lån til en fritidsbolig, kan du låne op til 75 % af købssummen.
  • Du kan eksempelvis finansiere de resterende 15 % ved at tage et banklån.

Find det rigtige realkreditlån

Når du skal finde det bedste og billigste realkreditlån, kan du med fordel gøre brug af nettets mange muligheder. Der findes nemlig mange sider på nettet, hvor du kan bestille lånetilbud på realkreditlån. Når du har indhentet flere forskellige lånetilbud, kan du sammenligne dem. På den måde kan du finde det lån, der passer til din økonomi. Hvis du finder det rigtige realkreditlån, kan du snart realisere dine største boligdrømme.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse