fbpx

Arbejdsskadeforsikring | Beskytter dig på arbejdet

Hvis du kommer til skade på din arbejdsplads, hvad enten det er en byggegrund, et kontor eller en børnehave, så bør du sikre dig, at du er dækket økonomisk.

Både under dit fravær og som kompensation kan en arbejdsskadeforsikring sikre, at du og din familie ikke lider unødvendig last, hvis uheldet er ude.

Kort fortalt, så dækker en arbejdsforsikring skader og gener, der opstår som følge af arbejdsforhold samt potentielt tab af erhvervsevne og forsørgerindtægt. Forsikringen er obligatorisk for arbejdsgivere i Danmark og er delt ind i henholdsvis en ulykkesdel og en erhvervsdel. Det vil sige, at den både skal dække pludselige hændelser såsom en personskade samt de mén, der opbygges over tid som følge af hændelser på arbejdspladsen.

Mens stat og kommune står for at håndtere deres egen forsikring, så skal alle private og erhvervsdrivende, der ansætter folk, sørge for, at de er dækket af en arbejdsskadeforsikring. Det vil sige, at hvis du har en hushjælp eller en sekretær, så har du pligt til at sikre dig, at der er økonomisk dækning, hvis de skulle få pludselige fysiske eller psykiske problemer efter at have udført arbejde for dig.

Vi lægger meget af vores tid på arbejdspladsen

Med en gennemsnitlig arbejdsuge på 37 timer, så lægger danskerne faktisk en tredjedel af deres tid på deres arbejdsplads i ugens første fem dage. Ofte er vi meget påpasselige med at forsikre hjemmet, bilen og vores rejser, men det er vigtigt at huske på, at den tid, vi bruger på arbejdet, også skal tænkes ind.

Det kan være alt fra slid i skulderen over et besværet ben til et uheld under opførelsen af et hus, der alt sammen opstår som følge af den indsats, vi lægger i vores arbejde. En arbejdsforsikring dækker over skader, der opstår hurtigt inden for fem dage og går ind og giver økonomisk garanti for udgifter til sygebehandling og træning samt erstatning af tab med mere.

Det vil sige, at hvis man er ude for et uheld, så skal man ikke også bekymre sig om, hvorvidt skaden vil forårsage store huller i ens privatøkonomi. Det kan være en lettelse og guld værd, hvis man eksempelvis skal til at i gang med et træningsforløb, hvor kræfterne skal bruges sparsomt.

Tjek de forskellige forsikringsselskaber

Når du skal investere i en arbejdsskadeforsikring, så tjek de forskellige udbydere såsom Topdanmark, Tryg eller en helt tredje for muligheder. Forsikringsselskaberne vil have en oversigt over, hvilke tilfælde der dækkes, hvad man kan få støtte til, og hvad priserne er. En arbejdsskade kan som nævnt både være en decideret ulykke, sygdomme eller gener, der er opstået over længere tids arbejde under usunde forhold.

Erhvervssygdomme, som betegner de senere, er dækket af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (også kaldet AES). De træffer afgørelser om, hvorvidt en medarbejders gener skyldes arbejdsforhold eller episoder under arbejdstiden, og AES behandler over 50.000 sager om året. Det er den enhed, der før hed Arbejdsskadestyrelsen.

Det kan godt være lidt af en jungle at navigere i til en start, men det er ekstremt vigtigt, at man både som medarbejder og chef har styr på, at man har de rigtige forsikringer i hus – før uheldet er ude.

En arbejdsskadeforsikring er også vigtig for selvstændige

Det gælder også for selvstændige, som ofte kan undervurdere vigtigheden af at have forsikret sig selv. Bare fordi man arbejder hjemme og har sit eget firma, er det stadig ekstremt vigtigt, at man har sikret sig støtte i tilfælde af arbejdsskader. Digitale nomader og freelancere vokser i antal, og her er det essentielt også at overveje at forsikre sig selv mod ulykker på jobbet og langvarige skader såsom slid på kroppen – også selvom det ikke er lovpligtigt endnu.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse