fbpx

Afbestillingsforsikring | Hvad er det, og hvad dækker den?

Har du planlagt en rejse eller har tanker om det, er det altid godt at have en afbestillingsforsikring i hånden.

På denne måde undgår du at miste penge på ingenting.

Hvorfor vælge en afbestillingsforsikring?

Med en afbestillingsforsikring behøver du ikke at miste penge, som du har brugt på eventuelle flybilletter, hotelophold eller lignende, hvis du ikke kan komme afsted på din planlagte rejse.

Når man bestiller en rejse eller ferie, bestiller man det som regel til langt ud i fremtiden. Det gør man, fordi flybilletter og hoteller som regel er billigere at booke, end når man er meget tæt på datoen.

Når du bestiller noget i så god tid, er der altid en lille risiko for, at noget kan komme i vejen for dine planer. Det er nemt at blive forhindret i at komme afsted på en rejse eller ferie, da der er mange faktorer, der skal kunne lade sig gøre, for at man kan komme afsted.

Er du eksempelvis gravid eller skal pludselig opereres, er det ikke lige smart at skulle tage afsted på hverken en kortere eller længere rejse. Man håber som regel altid på det bedste, når man bestiller en rejse – ”det sker ikke for mig”, tænker man altid. Men nogle gange gør det altså.

Har du en rejseforsikring i forvejen, kan du som regel også tilkøbe dig en afbestillingsforsikring. Din afbestillingsforsikring går altså ind og dækker alle omkostningerne ved din rejse, såfremt du ikke kan komme afsted selv.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

Med din afbestillingsforsikring kan du få erstatning for en forudbetalt rejse, hvis du pludselig finder dig selv i at måtte aflyse denne. Der er som sagt mange faktorer, der kan bevirke, at du ikke kan komme afsted på en ferie. Det kan være, at dig eller en i din nærmeste familie bliver syg, kommer til skade eller dør.

Har du bare bestilt dig et lille kroophold eller anden ferie i Danmark, går en afbestillingsforsikring også ind og dækker dette.

De fleste forsikringsselskaber har ofte et loft på, hvor meget de kan erstatte, og det svinger også meget. Det ligger dog typisk mellem 70-100.000 kroner.

Erhverver du dig en afbestillingsforsikring, skal du også være opmærksom på, at du ikke kan bruge den, hvis det bare er fordi, du ikke har lyst til at tage af sted. Der skal være en bestemt årsag til, at du ikke kan komme afsted på din ferie. De fleste selskaber accepterer mange forskellige grunde til afbestillinger, som for eksempel at du ikke kan komme afsted på grund af en re- eller sygeeksamen, at du er blevet opsagt fra dit arbejde, at der er kommet en eller anden form for krig, terror, naturkatastrofe eller epidemi på din destination, at din ledsager må afbestille eller fordi du bliver skilt eller separeret.

Der er mange ting, et selskab vil acceptere, men hvis det bare er fordi, du alligevel ikke har lysten til at tage af sted, må du nok bide i det sure æble.

Som du kan se, er der millioner af grunde til at have en afbestillingsforsikring, for en ting i livet er sikkert – og det er, at intet er sikkert.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

 

Der er mange danskere, der mister mange penge på at have bestilt en rejse, som de i sidste ende ikke kan komme afsted på. Det kan du heldigvis undgå.

Indholdsfortegnelse