fbpx

Rejseforsikring til studerende

Elsker du også at rejse ud og opleve verden i dine ferier? Skal du på udveksling og studere et semester i udlandet? Så er det vigtigt, at du får dig en god rejseforsikring. Heldigvis kan du som studerende få en billig rejseforsikring og spare penge.

I denne lille artikel giver vi dig det store overblik, så du kan få de mest nødvendige informationer om rejseforsikringer til studerende. Du får blandt andet svar på, hvad en rejseforsikring til studerende er, og hvordan den dækker. Så læn dig tilbage, og læs med her.

Sikkerhed på rejsen

Rejseforsikring til studerende giver dig en sikkerhed, når du er ude at rejse. Rejseforsikringen sikrer dig, hvis du for eksempel kommer til skade eller bliver syg på din rejse. Her dækker rejseforsikringen lægebesøg og medicin, eller hvis du i værste tilfælde skal transporteres med særtransport hjem til Danmark.

Rejseforsikring til studerende dækker ikke kun dit helbred. Den kan også være med til at sikre dig, hvis en i din nærmeste familie bliver syg, og du pludselig skal hjem til Danmark. Derudover kan den dække afbestillingsforsikring, tyveri af personlige ejendele, eller hvis din bagage bliver forsinket.

Du skal dog være opmærksom på, at alle rejseforsikringer er forskellige, og der kan være forskellige vilkår hos forsikringsselskaberne. Derfor er det vigtigt, at du læser policen grundigt igennem, så du er sikker på, hvad din forsikring dækker.

Vælg den rigtige forsikringstype

Du kan købe to typer af rejseforsikring som studerende studerende: årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring. Det kan godt betale sig lige at overveje, hvilken af disse to typer rejseforsikringer, der passer bedst til dit behov.

Årsrejseforsikring

Hvis du rejser op til flere gange på et år, skal du overveje at vælge årsrejseforsikringen. Med en årsrejseforsikring kan du rejse lige så mange gange du vil for den samme pris. Du slipper også for at bekymre dig om, hvilken slags forsikring der nu passer bedst til netop denne rejse. Du kan bare pakke kufferten og tage af sted. Dog skal du huske at en årsrejseforsikring typisk ikke dækker hvis du er afsted i mere end 30 dage i træk, så hvis du skal ud på en længere rejse eller måske på udveksling skal du altså have en anden type forsikring.

Enkeltrejseforsikring

Rejser du derimod ikke så meget, eller skal du blot ud på én længere rejse, kan du med fordel vælge enkeltrejseforsikringen. Denne type forsikring gælder, som navnet antyder, kun for én rejse. Skal du for eksempel rejse i tre måneder eller mere, så skal du vælge enkeltrejseforsikringen. Årsrejseforsikringer gælder som regel ikke mere end 30 dage i træk. Med en enkeltrejseforsikring kan du helt selv bestemme, hvor mange dage du vil sikres.

Geografisk dækningsområde

Ligegyldigt om du vælger en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring, skal du tage stilling til, hvilket geografisk område forsikringen skal dække over. Jo større et område, du vælger dækning i, jo dyrere bliver din rejseforsikring også. Rejseforsikringsselskaberne har forskellige muligheder.

Har du valgt en årsrejseforsikring, får du som regel to valgmuligheder: dækning i Europa eller i hele verden. Der er dog lidt forskellige afgrænsninger af Europa hos de forskellige rejseforsikringsselskaber, så det kan godt betale sig at undersøge, hvor meget der tages med.

Læs mere: Rejseforsikring til USA

Hvis du vælger en enkeltrejseforsikring, er der flere forskellige geografiske dækningsmuligheder. Med en enkeltrejseforsikring kan du vælge, om du vil have dækning i Europa, Europa udvidet, hele verden inklusiv eller eksklusiv USA.

Overvej hvor meget og hvorhen, du skal rejse

Når du skal vælge rejseforsikring studerende, skal du overveje, hvad dine behov er. Skal du på en længere rejse, på udveksling, eller skal du bare rejse et par uger i din sommerferie? Husk, at det blå sygesikringsbevis dækker i Europa, men at det også er en god idé at have en rejseforsikring derudover. Det blå sygesikringsbevis gælder nemlig kun, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade.

(Tip: Har du endnu ikke fået bestilt det blå sygesikringsbevis så kan du finde et direkte link her. Det blå sygesikringskort er gratis og er dit bevis på at du er dækket af den danske sygesikring. Læs mere om det blå sygesikringsskort i næste afsnit på denne side).

Skal du på skiferie, skal du også huske en ekstra forsikring. Her er det ikke nok med en almindelig rejseforsikring, fordi dit primære formål med rejsen er at stå på ski. Du kan enten tilkøbe en skiforsikring oveni i din eksisterende forsikring, eller du kan købe en særlig skirejseforsikring.

Hvad er forskel på det blå sygesikringskort og rejseforsikring?

Det blå sygesikringskort dækker dig ved rejse i EU lande, samt Norge, Lichtenstein, Island eller Schweiz. Vær dog opmærksom på, at “dækning” i dette tilfælde betyder, at du med det blå kort er ligestillet borgere i det land du besøger. Hvis det pågældende land har såkaldt egenbetaling så vil det altså også gælde for dig. I nogle tilfælde kan det også være du skal lægge ud selv, selvom dette kan være en stor udgift.

Hvis du ønsker at være dækket så du også kan komme på privathospital, undgå egenbetaling, eller for eksempel rejser uden for Europa, så må du selv tegne en rejseforsikring.

Husk, at du altid kan læse mere om det blå sygesikringskort på Borger.dk.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Kilder

https://www.borger.dk/Handlingsside?selfserviceId=aa826fb7-895c-4e04-a64d-873b3bb408b3
https://www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sygesikring-og-laegevalg/EU-sygesikringskortet-det-blaa-kort

Indholdsfortegnelse