fbpx
Bliv klog på

Find din rejseforsikring til din tur til USA

Kan du se frem til en oplevelsesrig rejse til en af de mest populære rejsedestinationer – nemlig USA? Uanset hvor i USA, du skal rejse hen, er der et hav af seværdigheder, som du sent vil glemme.

Det gælder både fascinerende naturparker, nogle af verdens bedste shopping, unikke museer og ikke mindst et væld af kulinariske oplevelser. Selvom det naturligvis er hele essensen af rejsen, at du vil opleve og se en masse, skal du i al planlægningen ikke glemme rejseforsikringen.

Det er formentligt mere interessant at planlægge, hvor du skal se solopgange og spise god brunch end at undersøge, hvordan du er på den sikre side, hvis uheldet skulle være ude.

I denne artikel får du tips til, hvordan du får styr på det praktiske i forbindelse med din rejse til USA, inden du sætter dig i flyet.

Forsikring uden for EU

Når du rejser uden for EU’s grænser, skal du være opmærksom på, at flertallet af forsikringsselskaber har forsikringer, der er inklusive eller eksklusive USA. Sidder du og tænker, at du har en rejseforsikring, så tjek lige efter, om den også gælder rejser til USA.

Rejseforsikringer, hvor USA som destination indgår, er typisk dyrere, men dette er underordnet. Mange har tendens til at tænke: ”Det sker ikke for mig”, men alligevel skal du være forberedt på, at det uventede kan ske.

Når det gælder rejser og forsikringer, er det altid en god idé at være på den sikre side, da du ellers risikerer at stå med en dyr regning, der sprænger hele budgettet.

Læs mere: Afbestillingsforsikring

Restriktioner på rejseforsikring

Flere forsikringsselskaber tilbyder dig at tegne en rejseforsikring som tillæg til din indboforsikring. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være restriktioner, og det betyder, at der ikke er garanti for, at din standardrejseforsikring også gælder rejser til USA.

Derfor skal du tjekke op på, om der er restriktioner for, hvor lang en rejse du må begive dig ud på med din aktuelle rejseforsikring.

Husk også at tjekke din forsikringssum, som angiver, hvor meget du kan modtage i erstatning, hvis du bliver syg, kommer ud for en ulykke, mister din bagage eller lignende. Tag derfor en snak med dit forsikringsselskab i god tid inden rejsen, så du kan få helt styr på, at du er ordentligt forsikret og klar til at tage på eventyr i Mulighedernes Land.

Det er dyrt at blive syg i USA

En væsentlig grund til at tegne en rejseforsikring, der dækker i USA, er, at USA er landet med et af de dyreste sundhedsvæsner i verden.

Bliver du syg på din rejse, kan det derfor give en kæmpe ekstraregning, hvis du ikke har din forsikring i orden. Eksempelvis kan et lægebesøg koste mellem 500 og 650 kr., og oveni skal du selv betale for medicin. Der er altså væsentligt andre forhold, end du er vant til i Danmark.

Læs mere: Pris: Hvad koster en rejseforsikring?

For det første skal du sørge for, at din rejseforsikring gælder uden for EU. For det andet skal du tjekke, at din forsikring dækker lægebesøg, indlæggelse på hospital og/eller hjemtransport til Danmark. Udenrigsministeriet kan lægge ud for eller dække udgifter, hvis du ikke har en rejseforsikring.

I planlægningsprocessen af din rejse kan det virke fristende at spare 300 kr. på en rejseforsikring og i stedet bruge pengene på noget andet. Dette er dog langt fra en god idé, da en regning hurtigt kan løbe op i 50.000 danske kroner – eller mere.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse