fbpx

Rejseforsikring til verden | Hvad er det, og hvad dækker den?

Skal du ud at rejse er det altså ikke altid sikkert, at det gule sygesikringsbevis er nok – og ej heller det blå.

Derfor bør du anskaffe dig en rejseforsikring til verden, såfremt du skal ud i det blå.

Hvad dækker rejseforsikringen til verden?

Med en rejseforsikring til verden er du sikker på at være dækket helt. Den dækker nemlig til rejser i hele verden. Det eneste, de ikke dækker, er lande, som Udenrigsministeriet fraråder os at rejse ind i, for eksempel på grund af krige eller epidemier.

Med en rejseforsikring verden får du altså dækket dine omkostninger, hvis du pludseligt bliver syg eller kommer til skade. Det kan hurtigt løbe op i nogle høje regninger, hvis ikke man har forsikret sig dette, inden man tager afsted.

Er det helt skidt, dækker din rejseforsikring også eventuelt hjemtransport, ødelagte feriedage eller en erstatningsrejse. Sker uheldet, inden du skal afsted, kan man også tit tilkøbe sig en afbestillingsforsikring sammen med sin rejseforsikring, hvis ikke denne hører med i forvejen. På den måde kan du få erstattet beløbet for din ferie, såfremt du er så uheldig ikke at kunne komme afsted.

Hvorfor er det ikke nok med det blå sygesikringsbevis?

Det blå sygesikringsbevis kan være nok, såfremt du rejser til Europa (EU/EØS), Grønland, Færøerne, Island, Schweiz, Norge og Liechtenstein. Men det dækker altså ikke i resten af verden. Så sidder du i et land uden for EU og vifter med dit blå sygesikringsbevis på skadestuen, vil de højst sandsynligt bare kigge underligt på dig.

Derfor har du brug en rejseforsikring, der kan dække dig i resten af verden.

Tager du til lande som eksempelvis USA uden en rejseforsikring verden, kan du ende med at skulle hoste op med en hel del penge, hvis der er noget der går galt. Vi kender det fra tv og nyhederne – hele deres sygesystem er umådeligt dyrt. Mange amerikanere sidder i gæld resten af deres liv, hvis de har fået en operation og ikke har haft en forsikring.

Læs mere: Rejseforsikring til USA

Hvis du tager chancen og tager afsted uden at have en forsikring i ryggen, kan det også ske for dig – medmindre det er så lille en skade, at det kan vente, til du kommer hjem.

Oftest når man har en rejseforsikring verden med i bagagen, får man mulighed for at kunne få hjælp hele døgnet. Mange forsikringsselskaber har tilknyttet en danskbemandet vagtcentral, som kan vejlede og rådgive dig, såfremt uheldet er ude. Her kan du få hjælp til, hvad du skal gøre, og hvor du skal tage hen.

Skal du ud at rejse i længere tid, er det vigtigt, at du vælger en rejseforsikring, der dækker dette også. En almindelig rejseforsikring ved de fleste selskaber dækker kun rejser op til 30 dage, så hvis du skal ud på en tur, der er længere end dette, er det vigtigt, at du har det in mente og køber dig en forsikring, der passer hertil.

Ved du, at du kun skal ud og rejse en enkelt gang, findes der også mange selskaber der tilbyder dig en enkeltrejseforsikring. På den måde slipper du med et engangsbeløb, og du er stadig forsikret på hele din rejse.

Så før du tager ud på din rejse eller dine mindre ferier, så sørg for at finde dig en rejseforsikring verden.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse