Vandskade | Her er alt, du skal vide

Står du med en vandskade i dit hjem? Så er der flere forskellige løsninger for dig.

En vandskade rammer typisk uventet, uden du selv er herre over skaden.

Skaderne kan variere – de kan både være små, men kan også være alvorlige og derved blive en stor, økonomisk udgift.

Netop derfor er en vandskade noget, som, de færreste ønsker, skal opstå i hjemmet.

Uanset om du selv har fået en vandskade i dit hjem og mangler hjælp til, hvordan du bør handle, eller ønsker at blive klogere på, hvad en vandskade er, så kan du med fordel læse med videre her.

I dette indlæg vil du finde de nødvendige oplysninger.

Hvordan opstår en vandskade typisk?

Der kan være flere forskellige årsager til, at en vandskade opstår. Nogle kan du selv være skyld i, mens andre sker, uden at du kunne have gjort en forskel. De typiske årsager til vandskader er store mængder regn i form af skybrud. Dette kan nemlig forårsage oversvømmelse i din bolig, typisk i kælderen, hvilket betragtes som en vandskade. Derudover er rørbrud eller slukningsvand typiske grunde til at der opstår en vandskade. Hvis dit afløb er stoppet, kan det ligeledes danne grundlag for, at der opstår en vandskade i dit hjem, hvorfor det er en god idé, at du sørger for jævnligt at rense dit afløb for skidt, som har sat sig fast.

Læs mere: Husforsikring | Hvad dækker den?

Vandskader opstår altså ofte, uden at du hverken kan forudse, forebygge eller kontrollere dem. Uanset hvordan vandskaden er opstået, så kan den gøre stor skade på både din bolig, men også de ting, du har i hjemmet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at handle hurtigt og korrekt, når du opdager en vandskade. Derfor er det en god idé, at du ved, hvad du skal gøre, hvis uheldet skulle være ude, og du får en vandskade en dag.

Disse to ting skal du gøre, hvis du har fået en vandskade

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at du handler hurtigt, så snart du opdager en vandskade i dit hjem. Dette gælder, hvad enten der er tale om en mindre eller en større skade. Hvis du ikke gør noget ved vandskaden i tide, risikerer du, at den udvikler sig til skimmelsvamp, hvilket kan være sundhedsskadeligt for alle familiens medlemmer. Derudover kan skimmelsvamp forårsage alvorlige skader på de udsatte ting i hjemmet.

Der er to ting, som du skal gøre, hvis du har fået en vandskade i dit hjem. Først og fremmest er det vigtigt, at du får lokaliseret den kilde, som er årsag til skaden. Det kan eksempelvis være et rør, som er sprunget, hvilket skal lappes hurtigst muligt. Når du har lokaliseret kilden til skaden og stoppet den, skal du fjerne vandet fra det skadede område, da dette kan være med til at mindske vandskadens omfang.

Dernæst bør du få affugtet rummet efter vandet. En vandskade efterlader typisk meget fugt, som ikke altid forsvinder af sig selv. I sådanne tilfælde skal du have fat i en affugter, som fjerner al fugt efter skaden. Korrekt affugtning er væsentligt efter en vandskade, hvorfor det typisk godt kan betale sig at søge professionel hjælp til dette. Hvis ikke alt fugten fjernes, risikerer du, at vandskadens omfang bliver meget større end først forventet.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse