fbpx
Bliv klog på

Skiferie | Derfor skal du tegne en skirejseforsikring

Er du en af de mange danskere, der hvert år suser til Østrig eller til Norge på skiferie?

Hvis svaret lander på et klart ja, har du formentlig før overvejet at tegne en såkaldt skirejseforsikring.

Denne forsikring kan enten købes separat eller som tillæg til en rejseforsikring.

Den almindelige rejseforsikring vil nemlig ikke dække i tilfælde af uheld på skiferier, hvis hovedparten af dine rejser finder sted på pisterne.

Læs med herunder, og find ud af, hvorfor det er en fordel at tegne en skirejseforsikring, samt hvilke områder forsikringen dækker.

Hvornår har jeg brug for en skirejseforsikring?

Hvis du netop har planlagt en super sjov skiferie for hele familien, men er i tvivl om, om du har brug for en skirejseforsikring, skal du tænke på, hvor mange af feriedagene der rent faktisk foregår på pisterne.

Rejseforsikringsselskaberne fastsætter nemlig en procentsats for dette, så du kan finde ud af, om der er tale om en såkaldt ren skiferie – en ferie, hvor det primære mål er at stå på ski.

Sørg derfor for at undersøge hos dit pågældende rejseforsikringsselskab, om netop din rejse kræver en ekstra dækning i form af en skirejseforsikring.

Hvad dækker skirejseforsikringen?

Din almindelige rejseforsikring dækker som nævnt ikke, når der er tale om en skirejse. Det skyldes det faktum, at du udsætter dig selv for større risici, end hvis du blot tog på en charterferie til de grankanariske øer.

Risikoen for at brække et ben eller for at få en hjernerystelse på skirejser er desværre ganske høj, og derfor er det et klogt valg af tegne en skirejseforsikring. Ved køb af en skirejseforsikring kan du dække dyre udgifter, hvis du kommer til skade i løbet af skiferien.

Hermed får du blandt andet dækket grundpakken i form af behandling på hospitalet og flyveturen hjem. Hos selskabet Globe Rejseforsikring får du desuden, udover grundpakken, dækket ny rejse ved akut alvorlig sygdom og mistet eller forsinket bagage.

Derudover vil du få godtgjort tabte skidage. Disse dækninger findes endvidere ved flere andre rejseforsikringsselskaber.

Skirejseforsikringen vil ligeledes ofte dække ansvaret, hvis du kommer til at forvolde skade på andre mennesker på skiferien.

Dyrere end en normal rejseforsikring

Idet skirejsen er forbundet med større risici end ved andre rejser, kræver mange rejseforsikringsselskaber også en højere pris for forsikringen end for en almindelig rejseforsikring. Selvom prisen er dyr, findes der dog flere fordele end dem, der er nævnt foroven.

Du kan eksempelvis få erstatning, hvis skiferien bliver spoleret af lukkede pister. Denne dækning er gældende ved flere rejseforsikringer til skiferier, hvis pisten er lukket, eller hvis der ikke er mulighed for at stå på ski grundet en lavine.

Vær dog opmærksom på, at dækningen på den anden side kan stå som et tilkøb til skirejseforsikringen.

Læs mere: Pris: Hvad koster en rejseforsikring?

Tjek vilkårene i forsikringen

Inden du tegner den første skirejseforsikring, du læser om, er det en god idé at sammenligne diverse priser på forsikringen inden. På den måde kan du spare flest penge og skrabe et beløb sammen til lækre måltider eller andre fornøjelser på den længe ventede ferie.

Sørg endvidere for at tjekke vilkårene i skirejseforsikringerne, hvis du eksempelvis er interesseret i at have dækningen angående de lukkede pister inkluderet i forsikringen.

Det kan ligeledes være, at der er andre vilkår, som du ønsker at have inkluderet, og derfor gælder det om at undersøge de forskellige skirejseforsikringer grundigt, inden den endelige beslutning tages.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse