fbpx

Nogle sparer op til 6.000 kr på deres forsikringer

Få op til 3 tilbud på sommerhusforsikring

Se om du kan få en bedre pris eller dækning!

Gratis Uforpligtende

Omtalt i

Bliv klog på

Hvad koster det at forsikre et sommerhus?

Prisen på en sommerhusforsikring varierer afhængigt af flere faktorer, herunder størrelse, kvalitet og beliggenhed.

Vi vil give dig en idé om de gennemsnitlige omkostninger og dækningsmuligheder for sommerhusforsikringer.

Hvad koster en sommerhusforsikring?

Prisen på en sommerhusforsikring varierer ligeså meget som sommerhusene selv varierer i størrelse, kvalitet, alder, tagtype og beliggenhed.

Derudover påvirker dækningen også prisen. Nogle sommerhusforsikringer dækker kun selve huset, ligesom en almindelig husforsikring, mens andre også inkluderer dækning af indboet.

Hvis vi tager udgangspunkt i et gennemsnitligt, nyere sommerhus på 50 m2, vil prisen typisk ligge mellem 2.000 kr. og 4.000 kr. afhængigt af forsikringsselskab og dækning.

Læs mere: Hvordan forhandler du med dit forsikringsselskab?

Er en sommerhusforsikring lovpligtig?

Nej, det er ikke lovpligtigt at have en sommerhusforsikring, men din bank eller realkreditinstitut vil kræve, at du har en brandforsikring, hvis du har lån på huset.

Derudover bestemmer du selv, hvordan du vil tegne din sommerhusforsikring.

Hvad dækker en sommerhusforsikring?

En sommerhusforsikring dækker selvfølgelig bygningerne, og hos nogle forsikringsselskaber dækker den også indboet. Det vil sige, at det i mange tilfælde er en kombination af en husforsikring og en indboforsikring.

Hvad koster en husforsikring årligt?

Hvis vi ser på den gennemsnitlige pris, vil en husforsikring normalt koste mellem 3.500 kr. og 7.000 kr. om året.

Dog kan prisen let være højere, hvis ejendommen er meget stor, har bevaringsværdi eller er fredet. Det kan dog være svært at sammenligne husforsikringer fra forskellige selskaber, da de sjældent dækker helt ens.

Læs mere: Hvad koster en husforsikring?

Konklusion

Prisen på en sommerhusforsikring varierer baseret på faktorer som størrelse, kvalitet, alder og beliggenhed af sommerhuset. Det anbefales at undersøge flere forsikringsselskaber for at finde den bedste dækning og pris.

Husk også, at selvom en sommerhusforsikring ikke er lovpligtig, kan det være nødvendigt at have en brandforsikring, hvis der er lån på ejendommen.

Vælg forsikringsdækning, der passer bedst til dine behov for at beskytte dit sommerhus og dets indbo.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse

    Vidste du at?

    1 ud af 4 af de danskere, der gennemgår sine forsikringer, vælger at skifte selskab. Når danskerne skifter forsikring, opnår de enten en billigere pris, bedre dækning eller bedre sammenhæng mellem dækning og pris.
    Mere end ni ud af 10 danskere, der skiftede forsikringsselskab i forhold til deres indboforsikring, fik en bedre pris eller aftale ud af skiftet.
    Ifølge undersøgelsen får 53 pct. af de danskere, der skifter forsikringsselskab, en lavere pris efter skiftet. En tredjedel får en bedre forsikringsdækning.