Fortæl os om dit hus
Skridt 1/2

Har du den bedste pris på din brandforsikring?

Vidste du, at 25% af danskerne kan opnå fordele ved at skifte forsikringsselskab? Indhent flere tilbud på husforsikring med branddækning, og se om du er en af de heldige.

Vidste du at?

1 ud af 4 af de danskere, der gennemgår sine forsikringer, vælger at skifte selskab. Når danskerne skifter forsikring, opnår de enten en billigere pris, bedre dækning eller bedre sammenhæng mellem dækning og pris
Mere end ni ud af 10 danskere, der skiftede forsikringsselskab i forhold til deres indboforsikring, fik en bedre pris eller aftale ud af skiftet.
Ifølge undersøgelsen får 53 pct. af de danskere, der skifter forsikringsselskab, en lavere pris efter skiftet. En tredjedel får en bedre forsikringsdækning.
Bliv klog på

Billig brandforsikring | Sammenlign tilbud

Hvad er en brandforsikring, hvorfor skal du have den, og hvad dækker den? Der er mange spørgsmål, du kan stille dig selv i forhold til brandforsikringen. Her kan du få svar på alle dine spørgsmål.

Har du helt styr på, hvad en brandforsikring er? Hvis du svarer nej til det spørgsmål, så bør du læse videre her. Der er nemlig rigtig god grund til at have styr på, hvad en brandforsikring er.

Hvad er en brandforsikring?

En brandforsikring er en forsikring, der dækker, hvis dit hus brænder. Det er ikke lovpligtigt at have brandforsikringen, men hvis banken eller realkreditinstituttet har lån i dit hus, så skal dit hus være brandforsikret. Brandforsikringen kan ofte fås sammen med en husforsikring, der også dækker andre områder af din bolig. Husforsikringen kan eksempelvis dække, hvis du får vandskade, hvis der opstår svamp i dit hus, eller hvis huset bliver skadet under en storm.

Brandforsikring til ejerlejlighed

Hvis du bor i en ejerlejlighed, så vil lejligheden ofte være brandforsikret af ejerforeningen. Derfor taler man oftest om en brandforsikring i forbindelse med huse.

Hvad dækker en brandforsikring?

De fleste brandforsikringer dækker skader, der opstår på grund af følgende:

 • Brand
 • Lynnedslag i huset
 • Eksplosion
 • Elskade
 • Pludselig tilsodning
 • Nedstyrtning (eksempelvis af dele fra et fly)

De fleste forsikringsselskaber dækker disse punkter. Der kan dog være forskellige hos de forskellige forsikringsselskaber. Derfor er der god grund til at læse forsikringsvilkårene grundigt igennem, før du tegner din nye brandforsikring.

Hvilke dele af huset dækker en brandforsikring?

De fleste brandforsikringer dækker følgende:

 • Alle de bygninger, der er på din adresse
 • Alle vand-, el- og varmeinstallationer
 • Kloak
 • Gulvbelægninger
 • Glas
 • Flagstænger, markiser, skilte og så videre
 • Plankeværk, træer og lignende

For at finde ud af, præcis hvad en brandforsikring dækker, må du læse de forsikringsbetingelser, der hører til en brandforsikring. Du kan også altid undersøge vilkår på forsikringsselskabets hjemmeside.

Hvorfor skal jeg have en brandforsikring?

Som du kan se øverst i denne artikel, er det ikke lovpligtigt at have en brandforsikring. Det er dog alligevel en rigtig god idé. For det første er det et krav hos mage banker og realkreditinstitutter, at du har en brandforsikring, hvis du skal låne penge til eller i huset.

Derudover er det en rigtig god sikkerhed at have, fordi du ikke skal bekymre dig om, hvad der sker, hvis uheldet er ude. Hvis dit hus brænder ned, kan du få opført et helt nyt hus, når du har en brandforsikring. Der er dog en række regler for, hvilket hus du kan få opført, når dit hus er brændt ned. Du kan med fordel undersøge, om du kan tegne en brandforsikring som en del af en husforsikring. På den måde er du og din bolig nemlig ekstra godt dækket, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad skal jeg vide om brandforsikring?

Det er vigtigt at vide, hvad brandforsikringen ikke dækker. Den dækker eksempelvis ikke indbo, der bliver ødelagt i tilfælde af brand. Derfor er det vigtigt, at du tegner en indboforsikring ved siden af din brandforsikring.

Hvordan finder jeg den rigtige brandforsikring?

Når du skal finde den helt rigtige brandforsikring, kan du med fordel søge information online. Her kan du blandt andet bruge online sammenligningssider til at vurdere, hvilken forsikring der passer til dig. Når du tegner en brandforsikring, er det vigtigt at læse policen grundigt igennem. Det er nemlig her, du kan se, hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude.

Hvad er en husforsikring

En brandforsikring er normalt en del af en husforsikring. Det er ikke bare en udgift, men en investering i din tryghed og sikkerhed. Når du køber et hus, tager du en økonomisk risiko, og det er derfor afgørende at beskytte din investering mod uventede skader og tab.

Læs mere: Hvad dækker en husforsikring?

En husforsikring giver dig den nødvendige beskyttelse mod økonomiske tab, hvis dit hjem skulle blive ramt af en pludselig skade. Tænk på det som en solid mur, der beskytter dig mod de finansielle konsekvenser af brand, stormskader, vandskader og pludselige vandskader

Du kan aldrig forudsige, hvornår uheldet rammer, men du kan være forberedt. En husforsikring giver dig den ro i sindet, der kommer fra at vide, at du er beskyttet mod uforudsete omstændigheder, der kan true dit hjem og din økonomi.

Når du tegner en husforsikring, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad forsikringen dækker. Læs forsikringsvilkårene grundigt, så du er klar over, hvilke skader og tab forsikringen beskytter dig imod. Husk, at det kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så vær sikker på at vælge en forsikring, der passer til dine behov og krav.

Pris: Hvad koster en husforsikring?

Prisen på afhænger af forskellige faktorer, herunder:

 • Husets størrelse (generelt gælder det at jo større, jo dyrere)
 • Ejendommens alder
 • Beliggenhed
 • Selvrisiko (lavere selvrisiko betyder ofte højere pris)
 • Hvilket slags tag ejendommen har (stråtag kan være dyrt)
 • Herudover afhænger prisen også af, om du tegner tillægsdækninger eller ej.

Når du overvejer prisen på en husforsikring, skal du se det som en investering i din fremtid og din tryghed. Selvom forsikringspræmien kan virke som en ekstra udgift, skal du tænke på de potentielle økonomiske konsekvenser ved at stå uden eller med en dårlig forsikringsdækning, hvis der skulle opstå en skade. De omkostninger, du kan undgå ved at have en forsikring, opvejer langt de penge, du investerer i den.

Kan vi gøre det bedre?

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse